Vyhľadávanie:

Domácim sa strelecky nedarilo

Domácim sa strelecky nedarilo

Hokejový úspech tímu českých zákazníkov Bohemia Steelers na ľade ZŠ v Čermeli

Hokej
Symbolické buly vhodil medzi kapitánov oboch tímov Miroslava Maďara (vľavo) a Petra Uhríka (vpravo) viceprezident pre predaj a marketing Joseph R. Sherrbaum.

Už po tretí raz v histórii sa vo štvrtok uplynulého týždňa stretli v hokejovom meraní síl mužstvá našich obchodníkov z U. S. Steel Košice Cassovia Stars s tímom českých zákazníkov Bohemia Steelers. Po prvých dvoch vlaňajších súbojoch bol stav na zápasy vyrovnaný 1:1. Otázkou teda bolo, kto sa v tejto sérii vzájomných stretnutí dostane do vedenia.

Domáci, ako nám to prezradil ich kapitán Miroslav Maďar, sa netajili tým, že chcú vyhrať. Nastúpili takmer v nezmenenej zostave ako vlani, na úspech to tentokrát nestačilo. A to i napriek tomu, že ich v tomto zápase posilnil prezident HC Košice Ľubomír Veme. Hostia tvorili zohratejší tím, za nich hral aj riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš, ale čo bolo dôležité, mali lepšiu koncovku.

Gólmi Štastného, Horáka, Vertaľa a Zedníka hostia zvíťazili 4:0 (0:2, 0:2 0:0). Domáci síce nedali ani len čestný úspech, ale k nemu boli v tomto súboji veľmi blízko. Najmä v úvodnej tretine dobré šance nevyužili Veme, Fitz, Jura, Jesenský i Lang. Aj v ďalších dvoch tretinách sa hráči Cassovie Stars viackrát dostali do dobrých streleckých pozícií, ale Kurák, Kiraľvarga, Palai, Rusič i Maďar boli pred bránkou hostí málo dôrazní. V závere nevyužili ani presilovku a Fitz dokonca neskóroval ani zo samostatného nájazdu. Aj preto zostalo konto mužstva Bohemia Steelers v tomto zápase čisté.

Kuriozitou tohto stretnutia bolo, že v bránke obidvoch tímov chytali začínajúci mladí hokejoví brankári z mužstva žiakov HC Košice. Za domácich 13-ročný Erik Kozárik, za hostí 12-ročný Tomáš Bziňák. Na ľade sa v tomto súboji predstavili aj ženy, v našom celku to bola Lucia Petrovičová, dres hostí obliekla Katka Nyárádyová. Potešilo, že na zápase bolo okolo tristo fanúšikov z U. S. Steel Košice, medzi nimi viacerí americkí manažéri.

Tretie vzájomné stretnutie Cassovia Stars - Bohemia Steelers slávnostným buly, za prítomnosti prezidenta spoločnosti Christophera Navettu, otvoril viceprezident pre predaj a marketing Joseph R. Sherrbaum. Obidvom potom kapitáni mužstiev odovzdali hokejové dresy, v akých sa tento zaujímavý súboj hral.

Mužstvá nastúpili v týchto zostavách - Cassovia Stars: Kozárik - Bajus, Jesenský, Faith, Petrovičová, Rusič, Nagy - Jura, Maďar, Veme - Lang, Palai, Kiraľvarga - Kurák, Šesták, Bolf - Fitz, Udodík.
Bohemia Steelers: Bziňák - Bakoš, Homola, Müller, Nyárádyová, Kasperlík, Harvánek - Mašín, Vobořil, Zedník - Hájek, Souček, Uhrík - Horák, Mareš, Šmíd - Šťastný, Vertaľ, Manda.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...