Vyhľadávanie:

Domácu sériu začali prehrou

Domácu sériu začali prehrou

Požiar trafostanice v Steel aréne rozbehnutých Košičanov v hokejovej extralige pribrzdil

Košičania nezačali novú hokejovú extraligovú sezónu podľa predstáv a v domácej premiére podľahli Zvolenu. V prvej šestine základnej časti potom ešte dva razy prehrali, a to na ľade v Banskej Bystrici a doma s Martinom. Kým zo štyroch domácich stretnutí naši len dvakrát vyhrali - s Piešťanmi a so Žilinou, priaznivejšiu bilanciu mali na ľade súperov. Z víťazstiev sa tešili v piatich zo šiestich zápasov odohraných vonku, hoci v Nitre slávili úspech až po samostatných nájazdoch. Po prvej šestine základnej časti, v ktorej náš tím odohral aj s mimo konkurenčným tímom Slovensko 20 desať stretnutí, sa v tabuľke ocitol so ziskom dvadsiatich bodov na 2. mieste.

Po deviatom kole sa zdalo, že zverenci trénera Radima Rulíka sa naštartovali na víťaznú vlnu, keď v závere prvej šestiny vyhrali v Skalici a vzápätí doma zdolali Žilinu. Lenže potom prišla kvôli požiaru v Steel aréne nútená prestávka a domáce zápasy naši hokejisti so Zvolenom i Popradom nehrali. Odohrajú ich v náhradných termínoch. Súboj so Zvolenom sa po dohode obidvoch tímov hral už včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu. Zápas s Popradom bude na programe v Košiciach až v utorok 6. novembra.

Ešte pred dvoma týždňami došlo v kádri vicemajstra HC Košice k niektorým zmenám. Mužstvo posilnil bývalý odchovanec košického hokeja Tomáš Marcinko, ktorý naposledy hrával vo Švédsku za MoDo Hockey a namiesto českého útočníka Pavla Kuběnu, s ktorým sa klub dohodol na jeho uvoľnení, získali Košice jeho krajana, 22-ročného Štepána Novotného. Tento bývalý český juniorský reprezentant, účastník MS do 18, dvakrát štartoval na MS do 20 rokov, bol naposledy hráčom Liberca. V uplynulej sezóne hral v KHL za Lev Poprad, kde odohral 34 zápasov s bilanciou 5 gólov a 6 asistencií.

Košičania vstúpili do bojov o extraligové body v druhej šestine základnej časti až v piatok 19. októbra na ľade v Piešťanoch. Herný výpadok poznačil ich výkonnosť, pretože v súboji s nováčikom nebol vicemajster na ľade až takým jednoznačným favoritom. V zápase síce naši zvíťazili, ale iba s dvojbodovým zápisom po samostatných nájazdoch. O dva dni neskôr, v nedeľu 21. októbra, sa fanúšikovia HC Košice po dlhšej prestávke opäť ocitli v hľadisku Steel arény. Košice si v zápase 13. kola zmerali sily s Duklou Trenčín, ktorú v priebehu týždňa posilnil slovenský reprezentant, hráč zámorského klubu NHL Floridy Panthers, Tomáš Kopecký. Ani v tomto stretnutí nepodali "rulíkovci" očakávaný výkon a po dramatickom priebehu sa museli uspokojiť len so ziskom bodu, pretože súboj s trenčianskymi vojakmi prehrali po samostatných nájazdoch. Na margo tohto súboja kormidelník nášho tímu Radim Rulík poznamenal: "Zápas sme nezačali dobre a prvú tretinu sme hrali v akomsi útlme. Potom sa náš výkon zlepšil, vytvorili sme si dostatok šancí, ale, žiaľ, nevyužili sme ich a namiesto gólov hráči často triafali žŕdku súperovej bránky. A to rozhodlo o tom, že sme nevyhrali."

V dôsledku nútenej prestávky po požiari trafostanice v Steel aréne majú zverenci trénera Radima Rulíka od nedele 21. októbra do nedele 28. októbra na domácom ľade nabitý program. V rozpätí ôsmich dní odohrajú až štyri stretnutia. Dve z nich už majú za sebou, v tomto týždni, v piatok 26. októbra, privítajú Banskú Bystricu a v nedeľu 28. októbra sa o 17. hodine stretnú v Nitrou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...