Vyhľadávanie:

Dominovali Kacvinská, Bacsó a Fotta

Dominovali Kacvinská, Bacsó a Fotta

V závere uplynulého týždňa sa v stolnotenisovej herni vysokoškolských internátov TU Košice na Jedlíkovej ulici konali majstrovstvá U. S. Steel Košice v stolnom tenise mužov a žien pre rok 2006. Za zelenými stolmi bojovalo 34 jednotlivcov v obidvoch kategóriách, z ktorých si u žien majstrovský titul vybojovala niekoľkonásobná majsterka a víťazka našej letnej olympiády Eva Kacvinská z Dopravy. Medzi mužmi sa v kategórii do 40 rokov podľa očakávania staronovým šampiónom stal Július Bacsó z Vedenia a medzi mužmi nad 40 rokov si majstrovský titul vybojoval skúsený Jozef Fotta z Teplej valcovne, ktorý sa podobne ako v uplynulých rokoch aj teraz tešil zo zisku cennej trofeje.

Ženy najprv bojovali v dvoch skupinách, z ktorých sa do semifinále prebojovali štyri najúspešnejšie, a to už spomínaná majsterka Kacvinská, Petronela Dávidová (Vedenie), Andrea Olejárová (Doprava) a Monika Gerová (Vedenie). Do finále postúpili Kacvinská po víťazstve nad Dávidovou 3:0 a Gerová, ktorá zdolala Olejárovú 3:0. Z finálového súboja vyšla napokon víťazne Kacvinská, ktorá vyhrala 3:0 na sety nad Gerovou.

V kategórii mladších mužov do 40 rokov sitom vyraďovacích bojov zo skupín do semifinále postúpili Július Bacsó, Miroslav Kandráč (TVa), Marián Vaňo (Oceliareň) a v tomto roku aj Karol Gergely (SVa), ktorý svojím výkonom príjemne prekvapil a pre favoritov sa stal obávaným súperom. V semifinále Bacsó zdolal Gergelyho 3:0 a Vaňo zvíťazil rovnako 3:0 na sety nad Kandráčom. V súboji o 3. miesto Gergely zvíťazil nad Kandráčom 3:0 a vo finále Bacsó vyhral nad Vaňom 3:0.

Oveľa dramatickejší priebeh mala súťaž mužov nad 40 rokov, kde o postup medzi kvarteto najlepších bojovalo až 18 stolných tenistov v štyroch skupinách. Z kompletnej železiarenskej stolnotenisovej špičky sa opäť darilo favoritom, ktorí sa každoročne prezentujú na medailových priečkach. Najprv vo štvrťfinále Jozef Hudák (Servis a služby) vyhral nad Františkom Beerom (SVa) 3:0, Ján Keruľ-Kmec prehral s Jozefom Fottom (obaja TVa) 0:3, Štefan Novák zdolal Františka Kučeru (Finishing) 3:0 a Cyril Sabol (Oceliareň) zvíťazil nad Alexandrom Ivanovom (Koksovňa) 3:0. V semifinále Fotta zdolal Hudáka 3:0 na sety a Sabol vyhral nad Novákom 3:1. V zápase o 3. miesto Novák zvíťazil nad Hudákom 3:0 a vo finále Fotta zdolal Sabola 3:1.

V súťaži dvojčlenných družstiev žien si prvenstvo vybojovala dvojica Kacvinská a Olejárová z Dopravy, na 2. mieste sa umiestnilo družstvo Vedenia A v zložení Dávidová - Gerová a na 3. mieste skončila dvojica stolných tenistiek Forgácsová, Polívková z C družstva Vedenia.

V kategórii mužov štartovalo 5 trojčlenných tímov, ktoré hrali systémom každý s každým. Víťazom bez prehry sa stali stolní tenisti z Oceliarne v zložení Zdeno Osina, Cyril Sabol a Marián Vaňo. Na ďalších priečkach sa umiestnili: 2. Teplá valcovňa ( J. Fotta, Novák, Keruľ-Kmec a M. Fotta), 3. Koksovňa (Surgent, Ivanov, J. Fotta a Búrik), 4. Vedenie (Bacsó, Bomba a Ruska), 5. Studená valcovňa (Beer, Gergely a Icso).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...