Vyhľadávanie:

Dopravári s poldruha miliónom odpracovaných hodín bez úrazu

Dopravári s poldruha miliónom odpracovaných hodín bez úrazu

Prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso pozval na pracovné raňajky 160 zamestnancov DZ Doprava

Viac ako 160 zamestnancov zo všetkých prevádzok divízneho závodu Doprava sa zišlo v pondelok 11. apríla v závodnej jedálni ÚMD na pracovných raňajkách spojených s ocenením, na ktoré ich pozval prezident U. S. Steel Košice pri príležitosti úspechu v podobe 1 500 000 odpracovaných hodín bez úrazu. Tento výsledok sa viaže k dátumu 1. apríla 2016.

Spolu so Scottom Buckisom prišli dopravárom k vynikajúcemu výsledku zablahoželať a za vynaložené úsilie poďakovať viceprezident pre výrobu Marcel Novosad, generálny manažér pre podporu výroby Peter Gazsi, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark Salo, zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu USSK Róbert Meitner, ako aj riaditeľ DZ Doprava Peter Balog a ďalší manažéri.

„Gratulujem a ďakujem všetkým,“ prihovoril sa zaplnenej sále prezident oceliarskej spoločnosti S. Buckiso. „Vaše výsledky treba oceniť. Ľudia z dopravy sa nachádzajú v celej fabrike, sú vystavení mnohým nebezpečenstvám a ohrozeniam. To, že sme dnes tu, je výsledok toho, že sledujeme svoju bezpečnosť, že dávame jeden na druhého pozor. Je to dôležité. Pre vás, pre vašich kolegov, pre vaše rodiny. Teším sa, keď sa zídeme pri oslave troch miliónov hodín bez úrazu,“ uviedol.

Bez slov neostali ani ďalší manažéri. Podľa slov Marcela Novosada sa mohlo toto stretnutie uskutočniť už oveľa skôr, nebyť úrazu z januára minulého roka, ktorý však nezapríčinil nikto z dopravárov, ale vodič dodávateľskej firmy. Povzbudil osadenstvo divízneho závodu, aby v úsilí nepoľavilo a pokračovalo v nastúpenom trende. Obdiv a poďakovanie vyše sedemsto člennému tímu dopravárov vyslovil aj M. Salo, veď ako konštatoval, práca, ktorú vykonávajú, je často nebezpečná a vyžaduje si pohyb v rizikových oblastiach. „Spôsob, ako sa dostať k trom miliónom hodín bez úrazu,“ nadviazal na slová prezidenta, „je taký, aký ste ukázali doteraz. Spolupráca s kolegami a líderstvo.“

Tímová spolupráca zjavne kolegom z cestnej dopravy, železničnej dopravy i údržby nechýba. Riaditeľ P. Balog sa po prevzatí diplomu z rúk prezidenta U. S. Steel Košice, ktorým bezúrazovú prácu morálne ocenil, odvolával práve na súci tím. „Som rád, že doprava tvorí dobrý kolektív a že spolu dokážeme robiť veľa dobrých vecí. Verím, že to tak bude aj v budúcnosti,“ povedal a pripomenul, že aj keď sa niektoré opatrenia na poli bezpečnosti práce môžu vnímať ako prísne, ovocie prinášajú. Najdôležitejšie je, aby sa každý v zdraví vrátil domov.

Približne hodinu trvajúce stretnutie bolo aj príležitosťou pre najaktívnejších dopravárov na poli bezpečnosti práce diskutovať s prezidentom USSK S. Buckisom. Pristavil sa pri zmenovom majstrovi obsluhy dopravného úseku Vysoké pece Rudolfovi Petríkovi, ktorý je podľa slov vedúceho prevádzky Preprava surového železa a trosky Ľuboša Čajku jedným z najlepších. Dopravný úsek Vysoké pece, ku ktorému patrí aj stavadlo č. 19, ktoré je podľa slov dopravárov srdcom prevádzky, patrí medzi najťažšie poriadkové úseky. Prezidenta zaujímalo či zmenový majster konzultuje otázky bezpečnosti práce s kolegami i to, čo urobili pre celkový úspech dopravárov. „Predovšetkým sa snažíme odhaľovať nebezpečenstvá a posudzovať riziká,“ konštatoval R. Petrík, ktorý pracuje vo firme už jedenásty rok, po celý čas na vysokopecnom dopravnom úseku, pričom tri z nich je zmenovým majstrom. Predáka údržby ciest v prevádzke Cestná doprava Ladislava Semana, ktorý priblížil odstraňovanie nedostatkov na vozovom parku určenom na údržbu ciest, ako aj riešenie problému s nakladaním posypového materiálu na vozidlo vybudovaním nakladacej rampy, ktorá skrátila čas i bezpečnosť manipulácie, sa Scott Buckiso opýtal, čo by bolo možné ešte zlepšiť. Odpoveď bola krátka, ale výstižná: „Stále je čo zlepšovať.“ Stretnutie s mechanikom motorových lokomotív z prevádzky Údržba dopravy Štefanom Petríkom sa nieslo v duchu témy starostlivosti o dopravné zariadenia, pričom prezidenta zaujímalo, čím môžu údržbári ešte prispieť k ďalšiemu zlepšovaniu na poli bezpečnosti práce, aby sa im podarilo docieliť tri milióny hodín bez úrazu, ktoré sa v pondelok ráno na stretnutí skloňovali viackrát. „Predovšetkým si myslím, že o tom rozhoduje dobrá kolektívna práca,“ odvetil mu údržbár. S koordinátorom dopravného úseku Oceliarne v prevádzke Preprava brám a železného šrotu Ladislavom Kaveckým hovorili o tom, čo tamojší dopravári i koordinátor urobili pre úspech divízneho závodu. „Predovšetkým je to celé o počúvaní ľudí, akceptovaní ich názoru, riešení problémov,“ dal sa počuť L. Kavecký ako posledný z diskutujúcich.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...