Vyhľadávanie:

Dopravné ihrisko je hotové, čaká na kolaudáciu

Dopravné ihrisko je hotové, čaká na kolaudáciu

Na Sídlisku Nad jazerom sa už čoskoro budú môcť deti predškolského veku vzdelávať v oblasti dopravnej výchovy. V ostatných dňoch tam dokončili jeden z víťazných projektov grantového programu Spoločne pre región, ktorý vyhlásila Karpatská nadácia v spolupráci s U. S. Steel Košice. Suma 3 300 eur poslúžila na vybudovanie detského dopravného ihriska pri materskej škole na Galaktickej ulici. Hlavnou iniciátorkou myšlienky, spoločne so zástupcami rodičovského združenia škôlky, bola naša zamestnankyňa Katarína Dittelová.

Projekt obsahoval návrh ihriska s dvomi križovatkami, tromi prechodmi pre chodcov a najčastejšie sa vyskytujúcimi dopravnými značkami v premávke. V súčasnosti je dokončené, čaká sa už iba na skolaudovanie. "Hotovo, ihrisko máme postavené," neskrývala radosť z dokončeného projektu riaditeľka materskej školy Anna Magdošková. "Všetko išlo hladko, trochu nás ale zbrzdilo stavebné povolenie," posťažovala sa na zdĺhavú byrokraciu. "Práce išli našim partnerom od ruky, dopravné ihrisko sme dokončili v krátkom čase. Do prevádzky ho chceme slávnostne uviesť v marci 2012."

Materská škola už pre deti vypracovala osnovy dopravnej výchovy a plánujú ešte zakúpiť učebné pomôcky. Dokonca chcú postaviť parkovacie miesta pre bicykle, ktoré zatiaľ skladujú v priestoroch škôlky. Do slávnostného otvorenia plánujú ešte vymaľovať lavičky a plot pri dopravnom ihrisku.

Nové ihrisko pri škôlke zaregistrovali aj obyvatelia sídliska. "Ľuďom sa veľmi páči, počas prechádzok ho stále obzerajú. Už sa zišlo ako soľ," uviedla na margo dôležitosti dopravného ihriska A. Magdošková. Od marca budúceho roka bude k dispozícii nielen deťom z materskej školy, ale aj žiakom prvého stupňa základných škôl.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...