Vyhľadávanie:

Dramatické súboje za zelenými stolmi

Dramatické súboje za zelenými stolmi

Zelinka, Sabol, Kacvinská a družstvá žien Dopravy I. a mužov z Teplej valcovne vyhrali stolnotenisové majstrovstvá USSK, ktoré boli v sobotu, už tradične, v stolnotenisovej herni vysokoškolských internátov TU Košice na Jedlíkovej ulici. Za zelenými stolmi bojovalo 43 jednotlivcov - 12 žien, 11 mužov v kategórii do 40 rokov a 20 mužov nad 40 rokov.

Do súťaže trojčlenných družstiev mužov sa prihlásilo sedem tímov a o cenné trofeje medzi ženskými celkami bojovali štyri dvojčlenné družstvá. Kým v súťaži jednotlivcov vlaňajšie tituly neobhájili Július Bacsó a Jozef Fotta, zo žien si podobne ako vlani aj v tomto roku majstrovský titul vybojovala niekoľkonásobná šampiónka a olympijská víťazka v stolnom tenise Eva Kacvinská. V piatok najprv zasiahli do bojov ženy i muži v súťaži jednotlivcov.

V kategórii mužov do 40 rokov hráčov vyžrebovali do štyroch skupín, z ktorých dvaja najlepší, a to Bacsó, Migač, Marek Fotta, Zelinka, Poľa, Marián Fotta, Milan a Vaňo postúpili do štvrťfinále. Z nich sa štyria prebojovali do semifinále, v ktorom Bacsó (Vedenie) aj napriek vedeniu 2:0 na sety napokon po tuhom boji podľahol Zelinkovi (DZ Opravy) 2:3. V druhej semifinálovej dvojici Poľa (Obal-Servis) zdolal Vaňa (Oceliareň) 3:1. V boji o 3. miesto Bacsó zvíťazil nad Vaňom 3:1 a vo finále skvele hrajúci Zelinka zdolal skúseného aktívneho extraligového hráča Poľu hladko 3:0. Aj muži v kategórii nad 40 rokov hrali v štyroch skupinách a opäť dvaja najlepší zo skupín Jozef Fotta a Hudák, Takáč a Ivanov, Vartaš a Koscelanský a Novák so Sabolom postúpili do štvrťfinále. Do záverečných bojov postúpili Takáč (ZHD), ktorý zdolal Jozefa Fottu (TVa) 3:0 a Sabol (Oceliareň) po víťazstve nad Koscelanským (Mechanika) 3:1. V stretnutí o 3. miesto Jozef Fotta zdolal po päťsetovom dramatickom priebehu Koscelanského 3:2 a vo finále dominoval vlani strieborný Sabol, ktorý zvíťazil nad Takáčom 3:1.

V dvojhre žien odohralo 12 hráčok napínavé súboje v troch skupinách. Z nich sa víťazky zo skupín Olejárová, Kacvinská (obidve z Dopravy) a Dávidová (úsek Ľudské zdroje) kvalifikovali do finále. Podobne ako vlani si najlepšie počínala Kacvinská, ktorá 3:0 na sety zdolala obidve súperky a keďže Olejárová vyhrala nad Dávidovou 3:1, medaily si finalistky podelili takto: 1. Kacvinská, 2. Olejárová, 3. Dávidová.

V súťaži dvojčlenných družstiev žien svoje prvenstvo z vlaňajška obhájilo družstvo Dopravy I. v zložení Kacvinská- Olejárová, 2. miesto si vybojoval pár z úseku Ľudské zdroje Gerová-Dávidová a na 3. mieste skončilo družstvo Dopravy II. (Hudáková-Šlauková). Trojčlenné družstvá mužov najprv bojovali v dvoch skupinách. Víťazi zo skupín hrali potom vo finále a druhé družstvá sa stretli v zápase o bronz. V boji o 3. miesto Oceliareň (v zložení Vaňo, Osina, Sabol) zdolala Studenú valcovňu (Gergely, Icso, Beer) 5:1 a vo finále stolní tenisti z Teplej valcovne (Jozef Fotta, Novák a Marek Fotta) zvíťazili nad Koksovňou (Ján Fotta, Surgent a Ivanov) hladko 5:0.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...