Vyhľadávanie:

Dramatický záver finále

Dramatický záver finále

Juniorský tím hokejistov HC Košice získal v sezóne 2007/2008 striebro

Mladé mužstvo juniorov HC Košice skončilo v juniorskej hokejovej extralige v sezóne 2007/2008 na výbornom 2. mieste. Vo finálovej sérii podľahlo Dukle Trenčín na zápasy 1:2 a získalo strieborné medaily.

S Duklou Trenčín odohrali v boji o titul až tri stretnutia. V prvom mladí Košičania doma v Steel Aréne zdolali súpera vysoko 10:4 (4:2, 0:0, 6:2), keď autormi gólov HC Košice boli Jokeľ 3, Klimek 2 a Gmitter, Kramár, Stríž, Belušár a Molnár po 1. Druhé stretnutie sa hralo na ľade súpera, kde Košičania prehrali 2:4 (1:2, 0:1, 1:1). Autormi gólov nášho celku boli Stríž a Mitro. V pondelok, 31. marca, sa opäť v Steel Aréne odohral tretí, rozhodujúci finálový zápas, v ktorom HC Košice podľahli Dukle Trenčín 3:4 (0:1, 2:3, 1:0). Dva góly Košičanov strelil Jokeľ, jeden pridal Mitro.

Po finálovej sérii sme o krátke zhodnotenie účinkovania juniorov HC Košice v extralige požiadali trénera M. Marcinka: Zisk strieborných medailí je pre nás veľmi pekným úspechom. Mali sme mladé mužstvo a už to, že sme s patričným náskokom vyhrali základnú časť, hovorí o sile nášho tímu. Za nami zostali v extralige také silné mužstvá ako Slovan, Nitra i Poprad, ktorí mali vo svojich kádroch aj niektorých hráčov zo seniorskej extraligy. Po vlaňajšej sezóne sme náš celok doplnili talentovanými dorastencami, ktorí sa rozohrali a vytvorili skvelú partiu, ktorá aj v budúcom ročníku môže dokonale zúročiť získané skúsenosti.

O tento úspech juniorov HC Košice sa zaslúžili hráči: brankári Matúš Andreanin a Tomáš Halász, obrancovia Rado Deyl, Dušan Kobeľa, Dominik Kramár, Vladimír Marinčin, Róbert Mitro, Peter Dubina, Michal Pichnarčík, Peter Slimák a Jakub Vilmon a útočníci Marcel Baláž, Erik Belušár, Martin Čerňanský, Marek Danko, Ondrej Gmitter, Tomáš Hričina, Oliver Jokeľ, Štefan Klimek, Jozef Molnár, Tomáš Murajda, Dušan Sijka a Tomáš Stríž.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...