Vyhľadávanie:

Drienková skala

Drienková skala

Tip na víkend

Tohtoročná zima nás vôbec neobmedzuje v pešej turistike, a tak sa cez víkend môžeme vybrať na ďalšie pekné vyhliadkové miesto. Drienková skala, alebo aj Malý Šivec, sa nachádza nad vodami Ružínskej priehrady presne v takzvanej „ypsilonke“, teda tam, kde sa oddeľuje bočné rameno priehrady smerom ku Košickej Belej.

Našu vychádzku začneme pri moste v Košických Hámroch a po lesnej ceste sa spolu so zelenou značkou vydáme smerom do sedla pod Šivcom. Neustále pohodlne stúpame a v mieste, kde sa cesta prudko skrúca doprava a začína prudšie stúpať, natrafíme na drevený smerovník s červenou miestnou značkou, ktorá ukazuje doľava a udáva smer k nášmu cieľu. Najprv ideme pohodlne lesnou cestou a v závere strmšie stúpame lesom. Pozorne sledujeme značky na stromoch. Odrazu sa stromy rozostupujú a zastavujeme na okraji skaly. Stojíme vysoko nad hlavným ramenom Ružína a máme výhľad na zákruty priehrady oboma smermi. Na protiľahlom brehu nás upúta pohľad na takzvané Ufo – lesnú škôlku v tvare kruhu, kde sadenice stromov vytvárajú rôzne tajuplné obrazce. Keď sme sa už pokochali výhľadom, pokračujeme po červenej značke členitým lesným terénom, stále stúpame a vychádzame na Šivecké lúky priamo pri ohnisku trampskej osady. Na ceste na druhom konci lúky sa pripájame opäť k zelenej značke. Ak máme ešte čas a chuť, vystúpime po zelenej a žltej na vrchol Šivca (pozor, skaly bývajú namrznuté) alebo sa vrátime späť na most v Košických Hámroch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...