Vyhľadávanie:

Druhá šanca pre vyradené veci

Druhá šanca pre vyradené veci

Súčasťou dobrovoľníckych dní bude aj tradičná zbierka užitočných vecí pre charitné centrá

 

Už ste doma robili jarné upratovanie? Ak ste pri tom našli veci, ktoré chcete vyradiť, ale ešte môžu plniť svoj účel a poslúžiť niekomu inému, nevyhadzujte ich. Urobíte dobrú vec, ak sa rozhodnete zapojiť do zbierky užitočných vecí pre charitné centrá a neziskové organizácie, ktorá sa uskutoční počas oboch dobrovoľníckych dní. V piatok 12. mája od 12. do 18. hodiny a v sobotu 13. mája od 8. do 15. hodiny ich budete môcť priniesť na dve už tradičné miesta – do OZ Jeseň života na Tr. SNP 24 vedľa obchodného centra Lunik II a do Domu pokojnej staroby na Južnej triede 2 v Košiciach.

Adresátom vašej pomoci môže byť aj nezisková organizácia ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj, ktorá už pätnásť rokov poskytuje na Slovenku služby sociálne odkázaným ľuďom. Uvíta najmä nepoužívané, ale funkčné tablety, mobilné telefóny, netbooky, notebooky, stolové počítače, USB kľúče, ktoré využijú mentorované deti zapojené do programu Schopné deti. Pri rozvíjaní jej verejnoprospešných aktivít v komunitných centrách pomôžu tiež ošatenie a obuv pre deti vo veku od 3 rokov, detské knižky, omaľovánky, hračky, farbičky, fixky, ceruzky, školské tašky, peračníky, detské nožnice, farebné papiere, termosky, plastové obaly na desiatu, trvanlivé potraviny, ktoré by sa dali použiť pri varení s deťmi v školskom klube, ale aj hygienické potreby, detské pršiplášte či prezuvky.

V neziskovej organizácii Oáza – Nádej pre nový život potrebujú pre svoje stredisko v Bernátovciach, kde v súčasnosti nachádza útočisko bezmála dvesto ľudí bez domova, celý rad vecí. „Budeme vďační za darovanú posteľnú i spodnú bielizeň, uteráky, utierky, ponožky, drogériový tovar, prípravky na osobnú hygienu, či suché potraviny s dlhšou trvanlivosťou, ktoré sa nám vždy zídu,“ dala nám vedieť Renáta Vašutová, sociálna pracovníčka zariadenia v Bernátovciach. My ešte dodajme, že zužitkovať by tu vedeli aj palivové drevo a určite by sa potešili funkčným televízorom, rádiám, mikrovlnkám či varným kanviciam.

Veronika Hotová z Arcidiecéznej charity Košice zasa uviedla, že ich klientom sa zídu tričká, nohavice, mikiny, športová obuv a pyžamá pre deti i dospelých, domáce úbory, tepláky, tenké bundy, ale nie vetrovky či kabáty, ktoré niet kde skladovať. „Pomôže nám aj posteľná bielizeň, tenké prikrývky a trvanlivé potraviny rôzneho druhu,“ dodala.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...