Vyhľadávanie:

Dva tituly našim strelcom

Dva tituly našim strelcom

V Turanoch sa konali už sedemnáste majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji členov klubov vojakov v zálohe, na ktorých štartovalo štrnásť družstiev a šesť jednotlivcov v kategórii mužov a päť družstiev a tri jednotlivkyne v súťaži žien. Medzi účastníkmi šampionátu boli aj strelci z USSK v zložení M. Seman, K. Hruška, P. Brugoš a D. Krankus. Výkonom 1 432 bodov v súťaži družstiev mužov potvrdili oprávnenosť svojej nominácie medzi slovenskou streleckou elitou a v konečnom poradí obsadili 12. miesto. Majstrovský titul si vybojovali strelci domáceho tímu výborným výkonom 1 645 bodov pred Michalovcami 1 558 b. a bronzovým družstvom z Hruštína, ktorý dosiahol 1 554 bodov.

Naši sa domov vrátili predsa len s majstrovským titulom, ktorý získal Milan Seman. V súťaži jednotlivcov zvíťazil v streľbe zo samopalu skvelým výkonom 142 bodov. Za ním z ďalších našich strelcov dosiahli D. Krankus 135 b., P. Brugoš 127 b. a K. Hruška 121 b. V kategórii pištoľ boli z našich najlepší P. Brugoš a M. Seman, ktorí zhodne dosiahli po 142 bodov, v hode granátom mal K. Hruška výkon 40 b. a P. Brugoš si na svoje konto pripísal 35 bodov. V celkovom hodnotení sa majstrom Slovenska v súťaži jednotlivcov stal M. Daňo výkonom 456 bodov, pred Z. Mertlom 449 b. a I. Šebíkom 442 b., všetci z domáceho tímu Turany. Z našich bol najlepší K. Hruška, ktorý mal výkon z viacboja 418 bodov a obsadil 16. miesto.

V súťaži žien medzi jasné favoritky patrili Bratislavčanky. Po troch disciplínach však zabrali ženy z východu, a to z Prešova i naša Slávka Imrichová. Strelkyne z Bratislavy napokon zvíťazili v súťaži družstiev výkonom 1 511 bodov, na 2. mieste skončil Prešov so ziskom 1 327 bodov. V súťaži jednotlivkýň prekvapujúco, ale zaslúžene zvíťazila naša Slávka Imrichová, ktorá si celkovým ziskom 415 bodov vybojovala majstrovský titul pred D. Sekvencovou 413 b. a V. Magnusovou 387 b. (obidve z Bratislavy).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...