Vyhľadávanie:

Dvaja z prvej stovky

Dvaja z prvej stovky

V tenisovom areáli na Aničke sa koná 8. ročník tenisového turnaja Košice Open 2010

Od pondelka 7. júna sa v Košiciach rozohrala hlavná súťaž challengerového tenisového turnaja mužov Košice Open 2010. Organizátorom sa podarilo pritiahnuť na antukové dvorce areálu na Aničke najsilnejšiu účasť za ostatné roky. Najvyššie nasadenými sú dvaja hráči z prvej stovky svetového rebríčka, čo je zárukou kvality. Sú to z 85. miesta český tenista Jan Hájek a Talian Fabio Fognini, ktorému patrilo pred štartom grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 92. miesto. Tento taliansky reprezentant by mal byť jedným z favoritov na prvenstvo, hoci v 32-člennom pavúku sú ďalší skúsení hráči ako Španieli Oscar Hernandez a Santiago Ventura, Michail Kukuškin z Kazachstanu, či víťaz spred dvoch rokov Čech Lukáš Rosol.

Zo Slovákov sú v hlavnej súťaži 185. hráč sveta Martin Kližan, ktorý by mal byť našim najhorúcejším želiezkom na košickej antuke. Okrem neho dostali voľnú kartu hrať medzi 32 tenistami aj Miloslav Mečíř junior a talentovaný Andrej Martin. Z kvalifikácie, ktorá sa konala za účasti 32 tenistov v sobotu 5. a v nedeľu 6. júna na Aničke, sa do hlavnej súťaže prebojoval štvrtý slovenský tenista Marek Semjan.

Turnaj, ktorý je dotovaný sumou 30 000 eur, má rad sprievodných akcií. V OC Optima a na Hlavnej ulici sú umiestnené malé tenisové kurty, na ktorých si môžu zahrať budúci adepti tohto bieleho športu s terajšími i bývalými hráčmi. Medzi inými s olympijským víťazom Milošom Mečířom, bývalým reprezentantom Československa Karlom Nováčkom, Janettou Husárovou i Ľubomírou Kurhajcovou. Zajtra, 10. júna, bude priamo na dvorcoch Aničky program pre deti z detského domova v Medzilaborciach, ktoré si tiež budú môcť zahrať so spomínanými tenistami. Podobne ako po iné roky, aj teraz mysleli organizátori na charitu. Z dražby na VIP večierku, kde sa bude dražiť raketa svetoznámeho českého tenistu, legendárneho Ivana Lendla, pôjde výťažok z dražby na zakúpenie prístrojov na podporu dýchania pre detskú nemocnicu v Košiciach.

Turnaj sa rozbehol v pondelok 7. júna a potrvá až do soboty 12. júna, kedy budú na programe záverečné finálové zápasy. Dvojhra sa hrá už o 11. hodine a po nej odohrajú finále štvorhry. Zároveň sa na vedľajších dvorcoch uskutoční už tradičný VIP turnaj v štvorhre. Každoročne sa na ňom zúčastňujú rekreační tenisti z radov sponzorov, podnikateľov, obchodných partnerov i zástupcov médií.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...