Vyhľadávanie:

Energetici súťažili o Zlomenú lyžu

Energetici súťažili o Zlomenú lyžu

V krásnom prostredí Ľubovnianskych Kúpeľov si pred jarnými prázdninami užívalo víkend 450 členov ZO OZ KOVO Energetika aj so svojimi rodinami. Za ideálneho, takmer jarného počasia sa tam konal už 39. ročník pretekov detí a dospelých pod názvom Zlomená lyža.

Všetko sa začalo v piatok 20. februára 2015 diskotékou a už na druhý deň ráno sa niektorí oddýchnutí účastníci, a iní zase po krátkom spánku kvôli zábave, postavili na štart rôznych súťaží. Najprv pretekali deti do šesť rokov na boboch a potom vyše 180 pretekárov postupne štartovalo v kategóriách mládežníkov i dospelých v športovo branných pretekoch. Súťažilo sa v behu, v streľbe zo vzduchovky a v hode granátom na cieľ. Súbežne s týmito disciplínami sa v priestoroch hotela konal turnaj v hádzaní šípok, ktorého sa zúčastnilo až 118 záujemcov. Komu sa nechcelo súťažiť, mohol na svahu za hotelom lyžovať alebo v hoteli využívať bazén, saunu, vírivku, fitnes či zahrať si stolný tenis.

V sobotu po večeri sa konalo slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien, na ktorom boli prítomní aj hostia, riaditeľ DZ Energetika Pavel Ország a generálny manažér pre podporu výroby Peter Gazsi. V detských a mládežníckych kategóriách boli okrem víťazov za dosiahnuté športové výkony odmenení všetci súťažiaci. Hlavná trofej dospelých Zlomená lyža zmenila po troch rokoch majiteľa. Po tohtoročnom prvenstve bude zdobiť vitrínu najlepšieho súťažiaceho a celkového víťaza Marcela Hintoša. Víťaz predchádzajúcich troch ročníkov Gabriel Sabo na neho tentoraz výkonnostne nestačil.

Po vyhodnotení sa už tradične účastníci podujatia zabavili pri hudbe. Tí mladší na diskotéke a starší pri ľudovej muzike domácej kapely. V nedeľu dopoludnia si lyžiari vychutnávali slnečné lúče na svahu, ostatní vo wellness alebo si vyšli na prechádzku do okolitej prírody. Bol to víkend plný športu, dobrej zábavy, zážitkov a pozitívnej energie, ktoré sme načerpali do ďalších pracovných dní.

Touto cestou ďakujem organizačnému tímu za ochotu a zapálenosť pre dobre pripravenú akciu, vedeniu závodu za ceny pre víťazov, sponzorom, ako aj vedeniu spoločnosti U. S. Steel Košice za príspevok zo sociálneho fondu, ktorý nám tiež pomáha z roka na rok zvyšovať úroveň tohto obľúbeného podujatia. Zároveň sa chcem ospravedlniť mužom kategórie od 36 do 45 rokov, ktorí aj napriek dobrým športovým výkonom neboli za svoje výsledky ocenení. Dôvodom bol organizačný chaos, ktorý vznikol pri rozdelení tejto kategórie na dve. Určite nájdeme spôsob na zadosťučinenie a v ďalšom ročníku to napravíme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...