Vyhľadávanie:

Ešte je šanca prihlásiť sa

Ešte je šanca prihlásiť sa

Maratón

V utorok tohto týždňa usporiadali organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach tlačovú konferenciu, na ktorej novinárov informovali, že ku dňu 14. septembra 2004 je na 74. ročník MMM, ktorého štart bude v nedeľu 3. októbra o 10.00 h. pred hotelom Slovan, prihlásených 745 účastníkov.

Celkom 348 bežcov sa postaví na štart maratónu (330 mužov a 18 žien), spolu 397 vytrvalcov pobeží polmaratón (343 mužov a 54 žien), na trať 42 195 m sa zatiaľ rozhodli vyštartovať dvaja vozičkári a na polmaratónskej trati si svoje schopnosti vyskúša 71 korčuliarov na kolieskových korčuliach.

Najpočetnejšiu skupinu vytrvalcov tvoria Slováci, ktorých sa prihlásilo 569, ďalej 45 bežcov sa hlási z Česka a veľkým prekvapením je až 70 prihlásených účastníkov z Maďarska. Hoci v ten istý deň sa v Budapešti beží maratón. Z Veľkej Británie príde do Košíc 8 - členná skupina maratóncov, ktorú bude viesť Bud Baldaro, ktorý bol zodpovedný za prípravu maratóncov pred OH v Aténach. Na MMM príde spolu s kvartetom maratóncov (dvaja muži a dve ženy), ktorí sa nedostali do nominácie na olympijské hry. Z mužov Huw Lobb zabehol v tomto roku na maratóne v Londýne čas 2:15:49 h. a John McFarlane má z toho istého maratónskeho behu osobný čas 2:17:54 h. Zo žien Sue Harrisonová má osobák 2:38:20 h. a Michaela McCallum 2:38:28 h., ktorým vyhrala v roku 1999 maratón vo Florencii.

O ďalších favoritoch, najmä z afrického kontinentu, budú organizátori informovať o týždeň. V tomto olympijskom roku majú veľmi ťažkú úlohu prilákať na štart MMM do Košíc kvalitných bežcov svetového mena s časmi okolo 2:10 až 2:12 h. Vlaňajší víťaz košického maratónu Rus Georgij Andrejev zlepšil v tomto roku svoj osobák na 2:11 a na OH v Aténach si tiež počínal veľmi dobre, keď skončil na 19. mieste časom 2:16:55 h.

Okrem hlavného programu MMM sa aj v tomto roku uskutoční 7 minút po štarte minimaratón na 4, 2 km, ktorého sa bude môcť zúčastniť len tisíc bežcov. Ich registrácie sa začnú od dnešného dňa 16. septembra na registračných miestach na Hlavnej ulici č. 28, v novom obchodnom centre Galéria a vo firme CONA na Hutníckej ulici č.22. Záujemcovia o firemný beh (3-členné družstvá) sa môžu hlásiť na internetovej adrese www.kosicemarathon.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...