Vyhľadávanie:

Eufória i túžba po titule trvá

Eufória i túžba po titule trvá

Košičania zlikvidovali hokejistom Slovana druhý mečbal a predĺžili finálovú sériu

O tom, že finále sa opäť sťahuje do košickej Steel Arény, rozhodli naši hokejisti v piatom stretnutí v pondelok, 7. apríla, na ľade súpera v Bratislave, kde zdolali belasých presvedčivo 5:1. Už po štvrtom finálovom zápase v sobotu, 5. apríla, v Košiciach, kedy sme doma vyhrali 4:0 a znížili stav na zápasy 1:3, bolo cítiť odhodlanie Košičanov nepredať svoju kožu lacno a o titul sa so Slovanom ešte popasovať.

Toto odhodlanie nezostalo len v rovine želaní hráčov i fanúšikov, ale stalo sa skutočnosťou. Prečo? Na to odpovedá tréner HC Košice Rostislav Čada. "Hrali sme veľmi dobre a nadviazali na náš výkon zo štvrtého stretnutia v Košiciach. Je síce pravda, že súper potrestal našu pasivitu v úvodných minútach zápasu, kedy sme inkasovali náhodný gól, ale potom sme sa upokojili. Hráči začali lepšie korčuľovať a hrať agresívnejšie. Darilo sa nám aj v koncovke, vyhrali sme zaslúžene."

Slovan mal už v Košiciach, keď po treťom stretnutí viedol na zápasy 3:0, všetko pripravené na oslavu majstrovského titulu. Ale naši hokejisti mu to prekazili a oslavy sa nekonali ani pri Dunaji. Dnes budú mať Slovanisti ďalšiu možnosť oslavovať, majú totiž k dispozícii tretí mečbal, lenže Košičania sú dobre rozbehnutí a my veríme, že dnes finálovú sériu vyrovnajú na 3:3 a o majstrovi sa rozhodne až v siedmom vzájomnom meraní síl na ľade Slovana v piatok, 11. apríla.

V pondelok zabral celý tím HC Košice, najmä v záverečnej tretine spustil na domácich hokejový uragán, no predsa len hviezdami zápasu boli brankár Miroslav Lipovský a útočníci Peter Bartoš a Stanislav Gron. Gólman Lipovský na začiatku zápasu síce inkasoval nešťastný gól, ale potom bol s pribúdajúcimi minútami istejší a patril k oporám mužstva. Veľkou aktivitou i celoplošnou hrou hýril kapitán tímu Bartoš, ktorý drel aj v oslabeniach na sto percent a odmenou za jeho skvelý výkon bol krásny štvrtý gól, ktorý strelil Hovimu v bránke Slovana. No a zdatný útočník Gron, keď mal puk na svojej hokejke, znamenal pre domácich najväčšie nebezpečenstvo. Hral s mimoriadnym úsilím a jeho skvelý prehľad v hre dokumentoval s hokejovou ľahkosťou v úvode záverečnej tretiny, keď v oslabení s ľadovým pokojom zaznamenal tretí gól nášho celku.

Na otázku, v čom bol tento zápas iný oproti dvom predchádzajúcim na ľade v Bratislave, Gron odpovedal: "Samozrejme, najprv v tom, že sme mali šťastie pri premieňaní šancí, čo sa nám vtedy nedarilo. I keď sme teraz v úvode prehrávali, stále sme hrali svoju hru, trpezlivo do konca. Od druhej tretiny Slovan poľavil, my sme naopak lepšie kombinovali a pred bránkou hostí sme hrali oveľa dôraznejšie než v iných stretnutiach na Slovane. Náš plán je jasný, doma vyhrať a vrátiť sa v piatok na siedmy zápas do Bratislavy."

Dnes by mala byť v Steel Aréne, kedy sa o 17. hodine hrá šiesty vzájomný finálový zápas play-off a posledný zápas sezóny, tá pravá hokejová atmosféra, aby vyburcovala našich hráčov k víťazstvu a vyrovnaniu série na 3:3. Slovan vedie na zápasy 3:2, no jeho hráči sú stále nervóznejší. V sobotu, po prehre 4:0 v Košiciach, stratili neporaziteľnosť po predchádzajúcich šiestich víťazstvách v rade, čo sa odzrkadlilo na ich koncentrácii v posledných dvoch stretnutiach. Bratislavčania si totiž uvedomili, že aj Košičania majú svoju kvalitu a po dvoch prehrách sa ich akoby zľakli. Musíme využiť náš rozlet i eufóriu z posledných zápasov a súpera valcovať ďalej. Titul totiž máme stále na dosah.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...