Vyhľadávanie:

Európski zamestnávatelia o migrácii aj klíme

Európski zamestnávatelia o migrácii aj klíme

Miroslav Kiraľvarga, viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania U. S. Steel Košice, sa ako prezident Republikovej únie zamestnávateľov zúčastnil stretnutia Rady prezidentov Konfederácie európskeho priemyslu a obchodu BUSINESSEUROPE, ktoré sa konalo v Luxemburgu 19. - 20. novembra 2015.

     Okrem aktuálnych tém, akými sú napr. migračná a azylová situácia, vývoj v Grécku či volebné výsledky v Poľsku a Turecku, sa účastníci venovali aj makroekonomickým a sociálnym otázkam.

     V súvislosti s pripravovaným samitom o klíme v Paríži bola mimoriadne dôležitá aj diskusia o záveroch Globálnej komisie pre hospodárstvo a klímu, ktorá od roku 2013 pomáha vládam, priemyslu a spoločnosti prijímať rozhodnutia o tom, ako dosahovať ekonomickú prosperitu a rozvoj berúc do úvahy klimatické zmeny.

     "Na samite sa bude určite diskutovať o tom, ktoré časti nového návrhu klimatických zmien by mali byť právne záväzné a ktoré nie," informoval Miroslav Kiraľvarga. "Jednotlivé krajiny majú na to rôzne názory. Keďže Európska únia ostáva lídrom v znižovaní emisií, mali by sme vedieť, či a ako budú regulované priemyselné odvetvia pôsobiace na globálnych trhoch. V prípade klimatických zmien majú zmysel len globálne, čiže celosvetové riešenia. Veľa krajín predbežne súhlasí s pravidlami transparentnosti a zodpovednosti, uvidíme však, do akej miery," uviedol na margo kľúčových otázok samitu M. Kiraľvarga.

     V Paríži pôjde v poradí už o 21. samit, ktorý sa bude týkať znižovania skleníkových plynov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...