Vyhľadávanie:

Extraligová premiéra na ľade súpera

Extraligová premiéra na ľade súpera

Hokejisti HC Košice sa dnes a v sobotu stretnú v dvoch zápasoch Ligy majstrov s Libercom

Nový ročník hokejovej Tipsport extraligy sezóny 2014/2015 sa začne úvodným kolom v piatok 12. septembra. Košičania absolvujú extraligovú premiéru na ľade súpera v Trenčíne. Po prvý raz ich doma uvidíme v zápase o majstrovské body v nedeľu 14. septembra v súboji s Martinom.

Pred blížiacou sa novou sezónou najvyššej hokejovej súťaže už majú hokejisti HC Košice za sebou sériu siedmich prípravných stretnutí. Posledné odohrali v piatok uplynulého týždňa v Martine, kde zvíťazili po predĺžení 2:1. Bilancia je pre naše mužstvo nepriaznivá, pretože len raz vyhrali, raz remizovali a päťkrát prehrali.

Okrem prípravných stretnutí odohrali aj dva súboje v Lige majstrov s nemeckým tímom Kölner Haie a s fínskym majstrom Kärpät Oulu, s ktorými zhodne prehrali 1:2. "Tieto prehry nás veľmi mrzia", vyjadril sa pre internetovú stránku klubu tréner Anton Tomko. "Hrali sme s veľmi kvalitnými súpermi, akými nemecký vicemajster a fínsky majster bezpochyby sú. Ja osobne považujem Oulu dokonca za jeden z najkvalitnejších európskych tímov. Prehrali sme obidva zápasy tým najtesnejším možným rozdielom a chýbalo nám iba veľmi málo, aby sa misky váh priklonili na našu stranu. Na tréningoch pracujeme veľmi tvrdo, snažíme sa vylepšiť koncovku, ale zakončenia nám v stretnutiach aj napriek tomu nevychádzali a nedokázali sme obidvom súperom streliť viac než jeden gól. Práve to považujem za hlavnú príčinu našich tesných prehier."

Už dnes, 4. septembra, čaká našich hokejistov ďalší, v poradí už tretí súboj v Lige majstrov. Na ľade súpera v českom Liberci sa stretnú s miestnym tímom Bílí Tygři. Na oddych im v nabitom programe veľa času nezostane, pretože už v sobotu 6. septembra o 17.30 hod. odohrajú na domácom ľade v Steel aréne s tým istým súperom odvetný zápas. A potom už pôjde v bojoch o extraligové body do tuhého. V úvodnej šestine základnej časti sa hokejisti HC Košice v ďalších kolách stretnú: 3. kolo 16. 9. Piešťany - HC, 4. kolo Nitra - HC, 5. kolo 21.9. HC - B. Bystrica, potom náš úradujúci majster odohrá v stredu 24. septembra piaty zápas v Lige majstrov vo Fínsku s tímom Kärpät Oulu, 6. kolo 26.9. Skalica - HC, 7. kolo 28. 9. HC - Poprad, 8. kolo 30. 9. Žilina - HC a 9. kolo 3. 10. HC - Zvolen.

Do nastávajúcej sezóny nastúpi hokejový tím HC Košice s týmto kádrom hráčov: brankári (s číslom dresu 35) Alexandr Hylák, (92) Marcel Melicherčík a (2) Dominik Riečický, obrancovia (7) Martin Štrbák, (3) Adam Jánošík, (14) Erik Černák, (24) Tomáš Klouček, (28) Juraj Cebák, (52) Radek Philipp, (56) Adam Drgoň, (20) Miroslav Macejko a (82) Michal Šeda, útočníci (13) Václav Stupka, (81) Adam Lapšanský, (18) Milan Kolena, (12) Jiří Bicek, (21) Marek Zagrapan, (22) Dušan Pašek, (25) Richard Jenčík, (43) Peter Bartoš, (44) Gabriel Spilar, (61) Marek Bartánus, (80) Tomáš Hrnka, (98) Peter Sojčík, (23) Matej Češík, (26) Matúš Chovan, (51) Matej Hinďoš, (15) Ladislav Zikmund a (8) Denis Markuš.

Do bojov o majstrovské body zasiahnu v extraligových súťažiach aj juniori a dorastenci HC Košice. V tejto sezóne sa počas víkendov stretnú dvakrát s tým istým súperom. Obidve naše družstvá začínajú v sobotu 6. septembra na domácom ľade. Juniori sa o 14. hodine stretnú so Žilinou a dorastenci o 17.00 hod. v tréningovej hale Steel arény so Spišskou Novou Vsou. V nedeľu 7. septembra odohrajú juniori druhý zápas so Žilinou o 10.30 hod. a dorastenci sa so Sp. Novou Vsou stretnú o 13.30 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...