Vyhľadávanie:

Fanúšikovia s platným lístkom na zápas pocestujú zadarmo

Fanúšikovia s platným lístkom na zápas pocestujú zadarmo

Organizácia dopravy počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011

O základných zmenách v organizácii dopravy v Košiciach a najmä v okolí Steel arény počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011, a to od 29. apríla do 15. mája 2011, informovali v uplynulých dňoch na tlačovej besede riaditeľ organizačného výboru MS 2011 IIHF Peter Handl, splnomocnenec primátora pre šampionát Otto Brixi i náčelník mestskej polície Juraj Bukuš.

Dopravno-navigačný projekt ráta s nasmerovaním cestujúcich z hlavných prístupov do Košíc, letiska, železničnej i autobusovej stanice na veľkoplošné záchytné parkoviská. Mesto ich zriadi pri obchodných centrách Cassovia, Kaufland, Optima, Hornbach a Baumax. V ich tesnej blízkosti budú zastávky mestskej hromadnej dopravy, z ktorých sa návštevníci dostanú priamo k Steel aréne alebo na pešie prístupy k nej, a to električkami, autobusmi a trolejbusmi. Fanúšikovia s platným lístkom na zápas pocestujú zadarmo.

Časovo obmedzená, ale aj úplne vylúčená bude individuálna osobná doprava vo vymedzenom úseku Štúrovej ulice a na Toryskej od Idanskej ulice. V tomto úseku bude premávať iba MHD a kyvadlová doprava, parkovanie na Štúrovej ulici nebude možné.

Na Žižkovej a Jánošíkovej ulici, ktoré sú v tesnej blízkosti zimného štadióna, bude tzv. kontrolovaná zóna zo zákazom vjazdu s výnimkou tamojších obyvateľov, firiem, ktoré majú na týchto uliciach svoje sídlo (dostanú neprenosné parkovacie karty) a dopravnej obsluhy. Dodržiavanie tohto rozhodnutia bude kontrolovať polícia a organizátorská služba.

Parkovací dom má slúžiť predovšetkým oficiálnym hosťom a organizátorov podujatia. Ďalšia kapacita bude uvoľnená pre návštevníkov so vstupenkami s príjazdom od kruhového objazdu. Generálna skúška organizácie dopravy v okolí Steel arény sa uskutoční dva týždne pred svetovým šampionátom, 13. apríla, a to v čase konania prípravného zápasu na svetové majstrovstvá medzi Slovenskom a Švédskom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...