Vyhľadávanie:

Farebné ozveny duše

Farebné ozveny duše

V Slovenskom technickom múzeu si môžu milovníci umenia do 30. augusta pozrieť pozoruhodnú výstavu mladého výtvarníka Ignáca Brezoňáka. Detstvo vnímavého chalana obklopeného nádhernou oravskou prírodou, neustála potreba zachytiť ju do zošitkov, cesty k starým rodičom lesnými cestičkami - to boli prvé "farebné záznamy duše". Dospievanie a nezabudnuteľná návšteva Ermitáže! A ďalšie svetové galérie - Paríž, Londýn, New York. Šanca vidieť súkromne zbierky v Los Angeles. Môžu byť výdatnejšie pramene pre vnímavú dušu človeka, ktorý má nutkavú a neustálu túžbu to zaznamenať, dať tým emóciám tvar v podobe mnohorakej farebnosti spomienok?

A tak eruptívne vznikali nové a nové obrazy. Autor ich však stále odkladal, lebo bol presvedčený, že ešte neprišla ich chvíľa, ešte nedozreli na úroveň konfrontovateľnú s výtvarnou odbornou pospolitosťou... Až v roku 2008 zbadal nie celkom náhodný návštevník jednej útulnej bratislavskej kaviarne pár obrázkov... Vo februári 2010 už bola vernisáž obrazov v prestížnej bratislavskej galérii v Pálffyho paláci na Zámockej ulici, ktorá bola malou prekvapujúcou senzáciou s nemalým ohlasom. Jej garant, odborný komisár Bohumír Bachratý, privítal na slovenskom výtvarnom nebíčku ďalšiu jagavú hviezdičku - Igiho Breza.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...