Vyhľadávanie:

Favoritom ruže nekvitli

Favoritom ruže nekvitli

V úvodnom kole challengeru prvé prekvapenia Steelers Cup na dvorcoch Aničky

V pondelok, 11. júna, sa na antukových dvorcoch tenisového areálu na Aničke v Košiciach zápasmi 1. kola podľa pavúka s 32 hráčmi začala hlavná súťaž 5. ročníka tenisového ATP Challenger Series turnaja Steelers Cup. Do bojov zasiahlo 18 hráčov v dvojhre a štyri dvojice vo štvorhre. Každoročne sa na našom challengerovom turnaji rodia v úvodných dňoch prekvapenia a nebolo tomu ináč ani v tomto roku.

Všeobecne sa podľa umiestnenia v rebríčku ATP a momentálnej výkonnosti za favoritov na zisk cennej trofeje v Košiciach považovali prvý a tretí nasadení hráči, český tenista Jiří Novák a Francúz Thierry Ascione. Svoje ambície v prvých zápasoch na turnaji však nepotvrdili, keď obaja vypadli už v 1. kole. Novák po prehre 4:6, 2:6 so svojím krajanom Lukášom Rosolom a Ascione podľahol španielskemu kvalifikantovi Gabrielovi Trujillovi-Solerovi dvakrát 5:7. Zo slovenských tenistov do hry zasiahli až traja hráči Ján Stančík, Marek Semjan a Martin Durdík, ale ani jeden v súbojoch neuspel a do 2. kola nepostúpil. Všetci však srdnato bojovali, Stančík a Semjan svojim súperom podľahli až po trojsetových drámach.

Veľmi dobre začal Semjan, ktorý vyhral prvý set nad Švédom Ryderstedtom v tajbrejku 7:6 (6), potom však na súpera nestačil a prehral dva razy 3:6. Stančík podľahol Carlosovi Poch-Gradinovi po setoch 6:7, 6:3, 5:7 a nepochodil ani Durdík, ktorý prehral s Aquilarom z Čile 2:6 a 1:6. Na prekvapenie v 1. kole neuspel ani víťaz košického Steelers Cup z roku 2005 Rumun Razvan Sabau, ktorý s nasadenou štvorkou turnaja Nemcom Gremelmayrom prehral po setoch 1:6, 0:6 a uhral len jeden set.

V štvorhre začala veľmi dobre dvojica Slovákov Pavol Červenák, Martin Kližan, ktorí dva razy 6:4 zdolali slovensko-českú dvojicu Martin Durdík, Dušan Lojda. Ďalšiemu slovenskému páru Victor Csordás, Pavel Durcov sa nedarilo, keď proti španielskej dvojici Carlos Poch-Gradin, Gabriel Trujillo neuhrali ani set a prehrali dvakrát 0:6.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...