Vyhľadávanie:

Favoritov lákali poháre

Favoritov lákali poháre

V Hnileckej doline sa v sobotu uskutočnila druhá časť zimnej olympiády v bežeckom lyžovaní

Spolu 74 lyžiarov-bežcov sa postavilo v sobotu 11. februára na štart bežeckých pretekov v rámci jubilejného X. ročníka Zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Olympionici, ktorí tentoraz nastúpili na slávnostný ceremoniál s čelenkami, boli svedkami otvorenia olympiády so všetkými olympijskými poctami. So vztýčením vlajok (olympijskej i U. S. Steel Košice), zapálením ohňa a sľubu pretekárov.

Po takomto úvode druhú časť zimnej olympiády - preteky v behu na lyžiach slávnostne otvorili hostia tohto podujatia, viceprezident pre pracovné vzťahy a motiváciu Martin Pitorák a predsa Rady odborov OZ METALURG Mikuláš Duľa. Na dobre pripravenú trať 5 km okruhu postupne odštartovali pretekári podľa vekových kategórií. Najprv to boli muži do 30, a do 50 rokov, ktorí absolvovali 10 km trať, po nich odštartovali ženy všetkých kategórií a muži nad 50 rokov. Už po štarte sa do čela postupne prepracovali vlaňajší favoriti, z ktorých si mnohí vybojovali účasť na stupňoch víťazov.

Najviac pretekárov súťažilo v strednej a najstaršej vekovej kategórii, málo účastníkov medzi mužmi i ženami bolo v kategórii do 30 rokov, resp. do 40 rokov. Pre zaujímavosť, jedine Bartolomej Ištoňa obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo. V ostatných kategóriách mužov a žien si prvenstvá vybojovali tí jednotlivci, ktorí vlani skončili na druhých resp. tretích priečkach. Tentoraz sa tešili zo zisku cenných trofejí vlani druhá Hildegarda Dioszegiová i dvaja tretí z uplynulého ročníka olympiády Milan Lacko a Gabriel Vince. Je potešujúce, že na štart sa postavili aj takí naši spolupracovníci, ktorí sa po prvýkrát prihlásili do bielej stopy. Okrem nich boli na štarte aj bývalí železiari, dnes ešte stále rekreačne športujúci lyžiari či turisti.

V závere spomenieme iba víťazov jednotlivých vekových kategórií, pretože ďalší výsledkový servis uverejníme spolu s farebnými fotografiami z bežeckého lyžovania v rozšírenom vydarí budúceho čísla Ocele východu. V jednotlivých kategóriách zvíťazili: ženy do 40 rokov Lucia Petrovičová, do 50 rokov Hildegarda Dioszegiová a nad 50 rokov Jarmila Šuniarová. Muži do 30 rokov Gabriel Vince, do 50 rokov Milan Lacko a nad 50 rokov Bartolomej Ištoňa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...