Vyhľadávanie:

Festival našej planéty prilákal stovky malých i veľkých

Festival našej planéty prilákal stovky malých i veľkých

V piatok 24. apríla 2015 sa priestranstvo pred Obchodným centrom Aupark v Košiciach premenilo na dejisko rôznych zaujímavých ekologických hier, súťaží, zábavy, poučenia i pokusov zameraných na ochranu životného prostredia. Na podujatí Festival našej planéty, ktoré pre materské, základné i stredné školy, ale aj širokú verejnosť pripravila spoločnosť KOSIT a Nadácia KOSIT pri príležitosti Svetového dňa Zeme, predstavilo svoje zelené aktivity niekoľko neziskových organizácií a firiem vyvíjajúcich svoje aktivity v environmentálnej oblasti. Nechýbala medzi nimi ani spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá sa ako jeden z partnerov podujatia prezentovala emisným a imisným monitorovacím vozidlom.

"Od rána tu máme stále plno, mali ste vidieť tie rady detí, ktoré čakali, kým sa dostanú dnu. Ako prvé prišli materské školy, tušíme, že najväčší nápor ešte len príde spolu so stredoškolákmi popoludní. Deti sú vnímavé, zaujíma ich všetko, snažíme sa im našu prácu priblížiť prístupnou a pre nich zrozumiteľnou formou," referovali nám pred obedom chlapi z meracej skupiny útvaru Generálneho manažéra pre environment Marek Dzubák, Marcel Píro a Viktor Štroncer, od ktorých sa zvedavé deti i ďalší záujemcovia dozvedeli všetko o tom, na čo sa také vozidlo používa a čo prístroje v ňom dokážu pomerať a zistiť.

Oslavy Dňa Zeme pripravili hlavní organizátori už po štrnásty raz. "Počas histórie to boli rôzne súťaže, kultúrne programy, ale pokúšali sme sa aj o rekordy. Pre tento rok sme sa rozhodli Košičanom ponúknuť zábavu, ale aj množstvo informácií s praktickými ukážkami," povedala okrem iného na margo akcie Jana Končeková, riaditeľka Nadácie KOSIT a PR oddelenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...