Vyhľadávanie:

Filmárske leto pre deti

Filmárske leto pre deti

I vaše ratolesti môžu zažiť netradičné prázdniny

Zaujímavý projekt pripravila na leto Súkromná stredná umelecká škola filmová v Košiciach, s ktorou spoločnosť U. S. Steel spolupracuje už niekoľko rokov. Spolu s Asociáciou debrujárov Východných Karpát chystajú pre žiakov základných škôl Letnú filmovú akadémiu.

"Deti ešte nerozoznávajú, ako na nich televízia, rozhlas či printové médiá vplývajú. Našim cieľom bude hravou formou ich to naučiť. Tento zámer chceme názorne rozvíjať natáčaním rôznych modelových filmov, spravodajských šotov a porovnávaním kvalitných a nekvalitných mediálnych produktov. Žiaci získajú zručnosti tak v oblasti práce s kamerou, ako aj strihu svojich vlastných filmov či reportáží. Veríme, že rozbor natočených šotov im prinesie zdravý názor na mediálny svet, v ktorom žijeme. Budeme tiež porovnávať správy z rôznych médií, či už súkromných alebo verejnoprávnych," načrtla program filmovej akadémie riaditeľka školy Jarmila Uhríková, počas ktorej, ako dodala, sa budú deti zaoberať aj reklamou. Natočia si vlastnú reklamu na jednu tému a budú porovnávať a zisťovať, ktorá je reálnemu produktu najviac podobná. Pracovať budú v skupinách podľa veku, a to formou workshopov.

"Deti budú mať k dispozícii ateliéry našej filmovej školy, pôjdu do Slovenskej televízie, Slovenského rozhlasu a navštívia aj rádio Lumen. Venovať sa im budú profesionáli z audiovizuálneho prostredia a tiež naši študenti," ozrejmila riaditeľka. Termíny sú dva. Prvý turnus sa uskutoční od 5. do 9. júla 2010, druhý od 12. do 16. júla 2010, vždy od 8.00 do 16.00 hodiny. Po ich skončení získajú chlapci a dievčatá certifikát mladého filmára.

Rodičia detí, ktorých láka televízny a filmársky svet a chcú prežiť netradičný letný týždeň nájdu podrobnejšie informácie na stránke www.filmovaskola.sk

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...