Vyhľadávanie:

Finalista z kola von

Finalista z kola von

V pondelok tohto týždňa pokračovali futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice štvrťfinálovými zápasmi

Vlani sa vo finále futbalového šampionátu stretli Vysoké pece s Energetikou. Titul si vybojovali vysokopeciari, strieborné medaily dostali energetici. A práve energetici skončili v tohtoročných futbalových majstrovstvách svoje účinkovanie už v skupine. Konkrétne v C skupine získali iba bod, v konečnej tabuľke obsadili 3. miesto a do ďalších bojov nepostúpili. Okrem nich sa so šampionátom rozlúčili mužstvá z Vulkmontu, Koksovne, Technológie a Zušľachtovní. Prvé dva tímy z každej zo štyroch skupín postúpili do štvrťfinále, ktoré sa začalo v pondelok, 19. mája, zápasmi Doprava - Studená valcovňa a Vysoké pece - Oceliareň. Dnes, v stredu, 21. mája, sa stretnú ďalšie dve štvrťfinálové dvojice: o 15.30 hod. Obalová vetva - Teplá valcovňa a o 17. hodine Vedenie - Údržba.

Poznáme už prvých dvoch semifinalistov, ktorými sa stali Doprava a Vysoké pece. V skupinách sme v tomto roku zaregistrovali výkonnostný vzostup dvoch mužstiev a to Údržby a Koksovne. Kým údržbári po vlaňajšom trápení sa v tomto roku po dvoch víťazstvách svoju skupinu vyhrali, koksári i napriek tomu, že mali na svojom konte jedno víťazstvo a jednu remízu, do ďalších bojov nepostúpili. Hrali však zo všetkých tímov najtechnickejší a kombinačne najkrajší futbal. Posledné zápasy zo skupín, ktoré sa hrali v uplynulom týždni.

A SKUPINA

Doprava - Obalová vetva 2:2 (1:1)
Bol to veľmi vyrovnaný súboj o prvenstvo v skupine. Lepšie začali dopravári, ktorí sa v 13. minúte po strele Bordáša dostali do vedenia. Potom však hostia vyrovnali hru, prevzali iniciatívu a častejšie ohrozovali brankára domácich. Do prestávky sa im zásluhou Sedláka podarilo vyrovnať a na začiatku druhého polčasu otočili vývoj skóre vo svoj prospech, keď úspešným strelcom bol Vasilík. Domáci až potom opäť prepli na vyššie obrátky a Begáni im zachránil aspoň bod.

Konečná tabuľka A skupiny

1.Doprava 2 1 1 0 8:3 4 b.
2.Obalová vetva 2 1 1 0 3:2 4 b.
3.Vulkmont 2 0 0 2 1:7 0 b.


B SKUPINA

Vysoké pece - Vedenie 3:1 (0:0)
Hostia dokázali s vysokopeciarmi držať krok iba v prvom polčase. Po zmene strán hneď v úvode domáci v rozpätí piatich minút strelili zásluhou strelecky disponovaného Puškáša dva góly. Hostí to vyburcovalo k väčšej ofenzíve a v 15. min. druhého polčasu P. Petrov znížil na 2:1. Bodku za týmto zaujímavým stretnutím dal v poslednej minúte domáci Gecik, čím len potvrdil víťazstvo aktívnejšie hrajúcich domácich.

Technológie - Vedenie 0:8 (0:0)
Po prvom bezgólovom polčase to na taký debakel v neprospech mužstva Technológií nevyzeralo. Domáci vystriedali brankára, prestali dôraznejšie brániť, čo hostia využili. Hráčom postupne dochádzali sily a v závere úplne kapitulovali. Strelecky sa najlepšie darilo Rusičovi autorovi troch gólov, po 2 góly strelili Lang a Grimplini, jeden pridal P. Petrov.

Vysoké pece - Koksovňa 1:4 (1:3)
Prekvapujúce, ale plne zaslúžené víťazstvo hostí. Tí začali v súboji s úradujúcim majstrom bez rešpektu a už v 14. minúte viedli rozdielom troch gólov. Domáci totiž hrali od 4. minúty bez vylúčeného brankára Stolára. V 5. min. otvoril skóre hosťujúci Zajac a po ňom v rozpätí dvoch minút dva razy skóroval R. Spišák. Až v závere prvého dejstva sa ku slovu dostali vysokopeciari, za ktorých Hudák znížil. Lenže po zmene strán na trávniku dominovali s prehľadom hrajúci hostia, ktorí štvrtým gólom, ktorého autorom bol R. Petrov, potvrdili svoju suverenitu v súboji.

Tabuľka B skupiny

1. Vysoké pece 3 2 0 1 9:5 6 b.
2. Vedenie 3 2 0 1 12:3 6 b.
3. Koksovňa 3 1 1 1 4:4 4 b.
4. Technológie 3 0 1 2 0:13 1 b.


C SKUPINA

Energetika - Studená valcovňa 1:1 (0:0)
Obidve mužstvá boli pred týmto zápasom bez bodu. Kto vyhrá, postúpi. Keďže sa to ani jednému tímu nepodarilo, o postupujúcom do štvrťfinále rozhodlo skóre. A to mali hostia z SVa lepšie. Po bezgólovom prvom polčase sa po prestávke z prvého gólu tešili domáci, keď skóre zápasu otvoril Baláž. Z vidiny postupu vydržala radosť energetikom iba desať minút, pretože v závere zápasu po chybe domáceho brankára hostia vyrovnali zásluhou Kováča.

Tabuľka C skupiny

1. Teplá valcovňa 2 2 0 0 5:0 6 b.
2. Studená valc. 2 0 1 1 1:2 1 b.
3. Energetika 2 0 1 1 1:5 1 b.


D SKUPINA

Zušľachťovne - Údržba 0:3 (0:1)
Po opatrnom začiatku si herný tlak vynútili aktívnejší hostia. Svoju prevahu v poli dokázali vyjadriť gólom, ktorého autorom bol Hanzeľ. Po zmene strán údržbári ešte viac vystupňovali tempo hry a boli pred bránou súpera oveľa viac nebezpečnejší, než domáci. Keď ich kanonier Sciranka dostal svoj tím do dvojgólového vedenia, k víťazstvu mali bližšie hostia. Túto skutočnosť napokon potvrdili tretím gólom, ktorý strelil Šoltés.

Tabuľka D skupiny

1. Údržba 2 2 0 0 5:1 6 b.
2. Oceliareň 2 1 0 1 5:4 3 b.
3. Zušľachťovne 2 0 0 2 2:7 0 b.


ŠTVRŤFINÁLE

Doprava - Studená valcovňa 2:0 (0:0)
Lepší prehral. Asi tak by sa dal charakterizovať priebeh tohto zápasu. V 12. minúte mali hostia vyloženú gólovú šancu, keď Palenčár trafil zblízka žrď a ani odrazenú loptu nedokázali hráči SVa dopraviť do opustenej brány. Aj v druhom polčase hostia tlačili svojho súpera do pokutového územia, domáci brankár Urban bravúrne vyrazil strelu Palenčára a dobiehajúci Firkaľ nedokázal z dobrej pozície skórovať. Sedem minút pred koncom bol na druhej strane v pokutovom území faulovaný Šimko a z nariadenej jedenástky Begáni dostal Dopravu do vedenia. Deprimovaní hostia nechali v závere voľného Pasternáka, ktorý strelil druhý gól svojho tímu.

Vysoké pece - Oceliareň 3:0 (1:0)
Aktívnejšie začali oceliari, ale do šance sa nedostali. Domáci totiž hrali pozorne v obrane a snažili sa o rýchle protiútoky. Jeden sa im vydaril a to až v poslednej minúte prvého polčasu. Pred pokutovým územím Tomásch posunul loptu nabiehajúcemu Hudákovi a ten vedľa vybiehajúceho brankára strelil vedúci gól vysokopeciarov. V 2. polčase mohli hostia vyrovnať, lenže Ternei zblízka hlavičkoval iba do žrde. Potom sa na druhej strane dva razy strelecky presadil aktívne hrajúci Tomásch. Najprv po peknej kombinačnej akcii strelil druhý gól a dve minúty pred koncom po individuálnej akcii spečatil víťazstvo úradujúceho majstra tretím gólom.

V piatok 23. mája sa v prvom semifinálovom zápase o 15.30 hod. stretne Doprava s víťazom stretnutia Vedenie - Údržba a o 17. hodine sa Vysoké pece stretnú s víťazom dnešného zápasu Obalová vetva - Teplá valcovňa. V pondelok, 26. mája, sa najprv o 15.30 hod. stretnú v zápase o 3. miesto porazení semifinalisti a o 17. hodine sa uskutoční finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...