Vyhľadávanie:

Financie „premenili“ na kopu užitočných vecí

Financie „premenili“ na kopu užitočných vecí

Na krátkej návšteve v n. o. Oáza – nádej pre nový život

Desiatky ľudí bez domova nachádzajú útočisko v útulku neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach, ktorú vedie kňaz Peter Gombita. Nájdu tu nielen strechu nad hlavou, ale aj jedlo, teplo, vodu, a tí, čo chcú svoj život skutočne zmeniť i príležitosť a možnosť pracovať a podieľať sa na chode neziskovej organizácie. Aj práve tu už niekoľko rokov smeruje výťažok zo zbierky užitočných vecí, ktorá je súčasťou dobrovoľníckych dní košickej oceliarne U. S. Steel pre Košice. Finančný dar, ktorý v rámci organizovania zbierky v polovici mája tohto roku nezisková organizácia Oáza – nádej pre nový život získala, „premenilo“ jej vedenie v uplynulých dňoch na kopu ďalších všakovakých potrebných vecí.

„Veľmi sa nám zídu, skutočne,“ potvrdila nám nad plnými škatuľami nakúpeného tovaru sociálna pracovníčka zariadenia pre ľudí bez domova Monika Pergerová. „Zadovážili sme si nový kuchynský riad, keďže varíme veľa a každý deň, Nečudo preto, že sa hrnce i panvice časom opotrebujú. Potom aj posteľné prikrývky a obliečky, pretože tie tu treba stále. Veľmi nám pomáhajú aj zbierky, v rámci ktorých sa k nám dostanú ešte stále použiteľné deky a prikrývky. No tie sa časom vyšúchajú, potrhajú... Predsa len, v zariadení prespávajú desiatky ľudí. Kúpili sme aj paplóny, ktoré dostanú ľudia v centrálnej budove. Zvýšilo nám tiež na nové kuchynské náčinie, vrátane nožov, sít a naberačiek. A potom ešte na veľkú varnicu, ktorá nám poslúži na prevoz polievok alebo jedla od sponzorov. Tie však musíme podľa hygienických požiadaviek hneď aj spotrebovať.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...