Vyhľadávanie:

Finiš Hutníckej druhovýroby

Finiš Hutníckej druhovýroby

V mestskej kolkárskej lige muži nestačia na ženy

Kolky

V mestskej kolkárskej lige, v ktorej sa hrá na 60 hodov združených, odohralo jej šesť účastníkov v uplynulom roku sedem kôl. Bez bodovej straty sú zatiaľ na vedúcej priečke ženy z PKŠ Košice. Zo všetkých doterajších stretnutí majú aj najlepší priemer 873 b. a z hráčok ich družstva, ktoré tvoria Buriková, Čislikovská, Žáková, Tafsiová, Holopová a Machalová sa aspoň jedna z nich vždy umiestnila v niektorom kole v kvartete najlepších.

Z kvarteta mužstiev z U. S. Steel Košice si najlepšie počínajú kolkári z Hutníckej druhovýroby. Súťaž nezačali najlepšie, keď po prvom kole sa v tabuľke ocitli na 4. mieste, ale postupne sa prebojovali až na druhú priečku. V zložení Bódi, Hamrák, Astrab, Bílek a Takács v piatich stretnutiach vyhrali a iba dvakrát prehrali. Medzi najdramatickejšie patril súboj v 4. kole s Mechanikou, nad ktorou len o 4 kolky vyhrali po výsledku 801:797. Na 3. mieste sú zatiaľ kolkári z Mechaniky, ktorí v zložení Babej, Mlynarič, Kanas a Petráš získali za štyri víťazstvá a tri prehry 8 bodov. Na posledných dvoch priečkach v tabuľke sú ďalšie naše dve mužstvá z U. S. Steel Košice. Na 5. mieste so štyrmi bodmi figurujú Obalári, ktorí hrávajú v zložení Múdry, Palaščák, Dubéci, Varga, Potošňák a Olajoš.

Bez bodu sú jedine hráči zo Smar Teamu, ktorého káder tvoria Fedák, Kašpar, Spišák, Salátek, Korpa a Danko. Štvrté kolo bolo zaujímavé aj vyrovnaným súbojom jednotlivcov, a to Petra Vargu z tímu Obalárov s Miroslavom Gadušom z mužstva Delfínov. Obaja dosiahli výkony hodné ligovej úrovne, keď Varga zvalil 262 a Gaduš 243 kolkov. Obaja však na dráhe číslo 4 dosiahli fantastické výkony v dorážke. Varga mal na svojom konte 63 zvalených kolkov a Gaduš 52 kolkov. V 6. kole sa výbornou hrou prezentoval Peter Varga a výkonom kola 254 kolkov dokázal, že si udržuje stabilnú formu.

V doterajších siedmich kolách sa nad 200 bodovú hranicu dostali kolkári zo šiestich tímov až 64 krát. Nad 230 bodov sa 8 kolkárov dostalo celkom 15-krát. Najhodnotnejší výkon dosiahla Buriková (PKŠ), ktorá mala na svojom konte v jednom zápase 269 zvalených kolkov a nad 230 kolkov sa dostala 3-krát. Druhý najlepší výkon zaregistroval Varga (Obalári), ktorý zvalil 262 kolkov a cez 230 bodovú hranicu sa dostal 2-krát. Tretia skončila Žáková, ktorá sa cez 230 kolkov dostala 4 razy s najlepším výkonom 248.

Medzi tých, ktorí sa ešte dostali cez 230 bodov boli Hamrák (ZHD) 235 a 234 kolkov, Gaduš (Delfíni) 243, Bílek (ZHD) 241, Holopová (PKŠ) 241 a Čislikovská (obidve PKŠ) 238 kolkov. Teraz je v súťaži prestávka a mestská kolkárska liga bude pokračovať 17. januára 2005, kedy bude na programe 8. kolo. V ňom sa stretnú: PKŠ ženy - Mechanika, Obalári - Hutnícka druhovýroba a Smar Team - Delfíni. V tomto mesiaci sa ešte odohrajú ďalšie kolá a to 24. a 31. 1. 2005.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...