Vyhľadávanie:

Finiš im nevyšiel

Finiš im nevyšiel

Hádzanári 1. MHK Košice vo štvrťfinálových stretnutiach play off doma neuspeli

Hádzaná
Aj z takejto ťažkej pozície zaznamenal náš Peter Nuber jeden zo svojich troch gólov v sobotňajšom štvrťfinálovom zápase play off 1. MHK Košice - ŠKP Bratislava 26:24.

Podľa vopred stanoveného kľúča sa hádzanári 1. MHK stretli vo štvrťfinále play off s ŠKP Bratislava. Po prvom prehratom súboji na palubovke súpera 24:27 prehrávali zverenci trénera Gabriela Schmiedta 0:1 na zápasy. Hralo sa na dve víťazné stretnutia a práve dva razy mali naši hádzanári cez víkend výhodu domáceho prostredia.

Kým v sobotu po dramatickom priebehu zápasu svoju úlohu horko-ťažko zvládli, v nedeľu im záverečný finiš o postup do semifinále nevyšiel. V sobotu Košičania vyhrali až po druhom predĺžení o dva góly 26:24, keď zápas skončil nerozhodne 21:21 a po prvom predĺžení bol stav tiež nerozhodný 24:24. V tomto súboji im vyšiel úvod, keď už v 13. minúte viedli o 7 gólov 9:2, lenže po oddychovom čase hostí sa bratislavskí policajti "zahryzli" do súpera a o necelých desať minút už bolo vyrovnané 10:10.

Po zmene strán sa hráči ŠKP dostali dokonca do vedenia a päť minút pred koncom svietil na svetelnej tabuli pre domácich nepriaznivý stav 18:21. Záverečnou šnúrou troch gólov si však zverenci trénera G. Schmiedta vynútili predĺženie a drámu napokon dotiahli do víťazného konca. Vynútili si tak tretí zápas, ktorý bol rozhodujúci pre postup do semifinále, ale v tomto zápase domáci zlyhali, hoci opäť im vyšiel úvod a viedli 3:0 i 7:3. Policajti však znova po prestávke otočili vývoj tohto súboja vo svoj prospech, lenže záver bol oveľa dramatickejší, než v sobotu. Trojgólové vedenie hostí domáci nielenže desať minút pred koncom zlikvidovali, ale dostali sa do vedenia 22:21. Potom sa obidve mužstvá "naťahovali" o každý gól, no záverečný pokus o vyrovnanie bol zo strany Košičanov neúspešný a tak po výsledku 24:25 do semifinále si dvere dokorán otvorili hádzanári ŠKP Bratislava.

"V tejto sérii play off to boli vyrovnané súboje, žiaľ s nešťastným koncom pre nás," povedal smutným hlasom po zápase tréner domácich Gabriel Schmiedt a dodal: "Som nesmierne sklamaný, že sme vypadli a takto neslávne zakončili túto sezónu. Hráčom však nemôžem nič vyčítať, hrali s obrovským nasadením a myslím si, že na palubovke odovzdali zo seba všetko. Rozhodlo aj šťastie, v prvom zápase u nás v Košiciach sme ho mali my, v druhom zase hostia. Aj to patrí k športu. Žiaľ, sezónu končíme, hoci sme v play off chceli veľmi ísť ďalej."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...