Vyhľadávanie:

Fondy v minulom roku zarobili

Fondy v minulom roku zarobili

Doplnkovej dôchodkovej spoločnosti Stabilita sa vlani darilo

Pre Doplnkovú dôchodkovú spoločnosť Stabilita, ktorá si v tomto roku pripomína 20. výročie svojej existencie na slovenskom finančnom trhu, bol vlaňajšok úspešný.

„Aj keď bol začiatok roka hektický a veľmi komplikovaný, sprevádzaný prepadom na trhoch, situácia sa neskôr stabilizovala a záver roka už bol dobrý,“ konštatovala Jana Volnerová, vedúca oddelenia marketingovej komunikácie Stability. „Náš najväčší príspevkový fond, ktorý je prevažne dlhopisový, skončil so ziskom 2,8 %, čo je nadštandard bežných úspor. Akciový fond síce nebol a taký úspešný, ale skončil tiež s kladným výnosom 1,24 percenta. V troch fondov, ktoré spravujeme, máme už takmer 300 miliónov eur. Excelentný bol minulý rok v Stabilite po obchodnej stránke. Pribudlo nám 9 171 nových sporiteľov a uzavreli sme 268 nových zamestnávateľských zmlúv. V  účasnosti je teda našimi partnermi dovedna 5500 zamestnávateľských subjektov, ktorí svojim zamestnancom prispievajú na doplnkové dôchodkové sporenie.“

Výpisy z účtov zasielala Stabilita v ostatných dňoch, a to buď poštou alebo elektronicky na adresy sporiteľov. „Súčasťou niektorých zásielok,“ dodala Jana Volnerová, „a to aj napriek tomu, že nám to zákon neukladá, sú potvrdenia o zaplatených príspevkoch, ktoré prídu klientom spĺňajúcim podmienky na daňovú úľavu na zmluve, ktorú má uzatvorenú s našou spoločnosťou. Ak takéto potvrdenie klient nedostane, je to preto, že podmienky na daňovú úľavu nespĺňa.“

Potešujúca je aj ďalšia správa. Poplatky za správu fondov každý rok klesajú. Od 1. januára tohto roku sú vo všetkých fondoch nižšie – v oboch sporiacich fondoch predstavujú 1,5 percenta a vo výplatnom klesli na 0,75 percenta.

Klientmi DDS Stabilita je dnes 9124 zamestnancov košickej oceliarne. Priemerné ročné výnosy z  úspor sporiteľov, ktorí si sporia v DDS Stabilita od jej vzniku, teda dvadsať rokov, predstavujú 4,25 percenta ročne. K tomu, ako pripomenula Jana Volnerová, treba prirátať aj vernostný program, z ktorého majú ľudia ďalšie benefity – vernostné body sa im po ukončení celého sporenia premenia na peniaze. Stabilita im ich vyplatí ako mimoriadny finančný bonus.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...