Vyhľadávanie:

Futbalový olympijský šampionát

Futbalový olympijský šampionát

Futbal
Takto strelil Ľapin z Vedenia vyrovnávajúci gól v zápase Vedenie - SVa 2:1.

V pondelok tohto týždňa sa úvodnými zápasmi v skupinách začali futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice o majstra pre rok 2005. Spolu 12 mužstiev bude najprv bojovať v štyroch skupinách, z ktorých prvé dva celky postúpia do štvrťfinále. V tomto roku sa po prvý raz konali tieto majstrovstvá v rámci našej Letnej olympiády. Preto aj slávnostný úvod, ktorého sa zúčastnili viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga a predseda Rady odborov OZ METALURG Mikuláš Duľa, mal olympijskú atmosféru.

Tak ako po iné roky, aj teraz sa turnaj odohrá na štadióne TU Košice na Solovjevovej ulici, kde hracími dňami budú pondelok, streda a piatok vždy o 15.30 h., 16.45 h. a o 18.00 h. Organizátori vyžrebovali jednotlivé mužstvá do týchto skupín: A skupina - Teplá valcovňa, Zušľachťovne a Nákup, B skupina - Vysoké pece, Oceliareň a Koksovňa, C skupina - Energetika, Vedenie a Studená valcovňa, D skupina - Údržba, Doprava a Hutnícka druhovýroba. Titul majstra z vlaňajška obhajujú futbalisti z Teplej valcovne, ktorí zasiahnu do bojov až dnes. V úvodný hrací deň podľa očakávania zvíťazili favorizované celky, ale zaregistrovali sme aj prvé negatíva šampionátu. Na prvý zápas nie všetky mužstvá dokázali nastúpiť s dostatočným počtom hráčov v tých najsilnejších zostavách. Mužstvo z SVa odohralo svoj súboj len s deviatimi hráčmi, na čo doplatilo prehrou. V úvodných stretnutiach sme zaregistrovali tieto výsledky:

A skupina

Zušľachťovne - Nákup 2:0 (1:0)
Hráči domáceho tímu, ktorí boli vlani príjemným prekvapením šampionátu, tak isto nehrali v osvedčenej zostave. V úvodných dvadsiatich minútach sa veru museli tlaku hostí sústredene brániť a mohli aj inkasovať. Najmä v 16. a 18. minúte, kedy hosťujúci hráč Kovalík sa dvakrát ocitol zoči - voči brankárovi a obidve šance spálil. V prvom prípade trafil len do nôh vybiehajúceho brankára, jeho druhá strela cieľ minula. Futbalisti Zušľachťovne sa osmelili až v závere prvého polčasu, kedy zásluhou Martiníka sa dostali do vedenia 1:0. Po zmene strán prevzali iniciatívu a svoju hernú prevahu korunovali druhým gólom, ktorého autorom bol Peter Spišák.

B skupina

Oceliareň - Koksovňa 3:0 (1:0) Na prekvapenie lepšie začali koksári, ktorí mali v úvodnej štvrťhodine hernú prevahu. Ich útočné snaženie však končilo pred bránkou domácich, kde "kráľoval" spoľahlivý brankár Švec. Postupne však oceliari preberali iniciatívu a častejšie ohrozovali bránu hostí. V 21. minúte mieril Bodnár z priameho kopu nad, ale tesne pred polčasom sa už vo vyloženej šanci nemýlil a otvoril skóre 1:0. V druhom polčase domáci ešte viac vystupňovali svoj tlak, ktorého výsledkom boli ďalšie dva góly v bráne hostí, o ktoré sa pričinili Lemešáni a Bitto.

C skupina

Vedenie - Studená valcovňa 2:1 (0:1)
I keď hostia nastúpili len s deviatimi hráčmi, od začiatku zápasu udávali tempo a boli lepším mužstvom. Výsledkom ich útočnej aktivity bol vedúci gól, ktorý po prihrávke Beera zaznamenal Kasaš. Favorizovaný tím Vedenia prepol na vyššie obrátky až po zmene strán, kedy zlepšil kombinácie, viac sa snažil hrať po krídlach a výsledok sa dostavil. Najprv Ľapin z priameho kopu vyrovnal, potom Godina trafil z vyloženej šance len brvno brány hostí. Až v závere Rusič hlavou zabezpečil domácim cenné víťazstvo.

Dnešný program: o 15.30 h. Doprava - ZHD, o 16.45 h. TVa - Zušľachťovne a o 18.00 h. Vysoké pece - Oceliareň. V piatok 13. mája sa stretnú: o 15.30 h. TVa - Nákup, o 16.45 h. Údržba - Doprava a o 18.00 h. Energetika - Vedenie. V pondelok 16. mája: o 15.30 h. Vysoké pece - Koksovňa, o 16.45 h. Energetika - SVa a o 18.00 h. Údržba - ZHD.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...