Vyhľadávanie:

Futbalový šampionát zvyšuje záujem o plechy

Futbalový šampionát zvyšuje záujem o plechy

Veľtrh Metalforum v poľskej Poznani

Od 11. do 14. júna sa v Poznani za účasti 1300 vystavovateľov z 36 krajín konal Medzinárodný veľtrh hutníctva, strojárstva a technológií Metalforum 2007. Na podujatí, ktorého význam presahuje hranice Poľska, už tradične nechýbala ani spoločnosť U. S. Steel Košice. Za účasti manažérov z úsekov predaj Poľsko, marketing a strategické plánovanie a CTS, sa v stánku USSK uskutočnilo množstvo rozhovorov a rokovaní so súčasnými i potenciálnymi obchodnými partnermi.

Poľsko je najväčším trhom pre ploché valcované výrobky v strednej Európe a patrí teda aj k najvýznamnejším trhom spoločnosti U. S. Steel Košice. "Jedným z hnacích motorov spotreby plechov z ocele je stavebníctvo, ktoré zaznamenalo významný rast v uplynulých dvoch rokoch a silná intenzita sa očakáva aj v nasledujúcich piatich rokoch," konštatoval manažér marketingu Vladimír Hušek. "Rast podporujú okrem iného aj prípravy na európsky futbalový šampionát v roku 2012. Na výstavbu a renováciu letísk a štadiónov v Gdansku, Poznani, Varšave, Krakove a ďalších mestách je plánovaných z rozpočtu 26 miliárd eúr. Táto skutočnosť sa odrazila na veľtrhu aj vo zvýšenom dopyte po výrobkoch našej spoločnosti. Vzhľadom na silnejúcu konkurenciu na poľskom trhu, najmä po spojení firiem Arcelor a Mittal, je potrebné venovať neustálu pozornosť marketingovým aktivitám a efektívnej komunikácii, ktorú tento medzinárodný veľtrh umožňuje."

To, že Poľsko patrí jednoznačne medzi najdôležitejšie exportné destinácie našej spoločnosti, potvrdil aj generálny manažér pre stredoeurópsky región Miroslav Maďar. "Priemyselný rast, veľkosť trhu, geografická poloha, rastúci počet investorov a rast infraštruktúry, to všetko výrazne vplýva na ďalšie zvyšovanie spotreby ocele v tomto regióne," uviedol. "Jasne to bolo vidieť v sekcii Metalforum, kde svoje výrobky a služby prezentovali všetky európske či svetové firmy pôsobiace v hutníckom priemysle. Ich počet ako vystavovateľov, ale aj ich prítomnosť na trhu, z roka na rok rastie. Výrobky U. S. Steel svojou kvalitou, servisom, ale i pevné obchodné vzťahy našej firmy, vytvárajú priestor na ďalšie zvyšovanie a dosahovanie rekordov predaja plochých valcovaných výrobkov tak ako už tradične niekoľko rokov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...