Vyhľadávanie:

Galaprogram na Hlavnej, hokej v retro dresoch

Galaprogram na Hlavnej, hokej v retro dresoch

Košičania oslavovali 90 rokov ľadového hokeja

Tisícky návštevníkov sa prišli zabaviť v nedeľu 18. decembra 2011 o 17. hodine k vianočnému stromčeku na Hlavnú ulicu, kde sa na pódiu pred Immaculatou konali oslavy 90 rokov ľadového hokeja v Košiciach. Slávnostnými príhovormi sa najprv prezentovali primátor mesta Košice Richard Raši, prezident generálneho sponzora košického hokeja, spoločnosti U. S. Steel Košice, David J. Rintoul a prezident HC Košice Vladimír Jacko.

David J. Rintoul, prítomných pozdravil slovami: "Som veľmi rád, že naša spoločnosť podporuje hokej od svojho príchodu do Košíc a že sa zapísala do poslednej desiatky jeho deväťdesiatročnej histórie. Boli sme pri dostavbe Steel arény, pri troch tituloch, ktoré košickí hokejisti získali a podieľali sme aj na organizovaní tohtoročných majstrovstiev sveta. V Košiciach sme po tie roky prežili množstvo nádherných hokejových momentov." Ani prezident HC Košice Vladimír Jacko neskrýval svoju vďaku všetkým, ktorí sa pričinili o rozvoj tohto športu v meste, keď povedal: "Oslavujeme na deň presne, pretože pred deväťdesiatimi rokmi, v roku 1921, rovnako v nedeľu 18. decembra, odohrali v Košiciach prvý oficiálny hokejový zápas. Vtedajší nadšenci bandy hokeja ani netušili, že položili základný kameň pre tak úspešný šport, akým je ľadový hokej. Preto chcem poďakovať všetkým, ktorí za 90 rokov pri hokeji podporili tento šport a ďalej aj tým, ktorí pri hokeji pracujú i dnes. Verím, že aj naďalej bude patriť k tým najatraktívnejším športom."

Návštevníci osláv nešetrili nadšením a ováciami, keď sa dozvedeli výsledky novinárskej ankety o najlepšieho brankára, obrancu i útočníka v deväťdesiatročnej histórii košického hokeja. Najlepším brankárom sa stal Jiří Holeček, obrancom Mojmír Božík a cena pre najlepšieho útočníka patrí Igorovi Libovi.

Počas galaprogramu organizátori vyžrebovali tiež čitateľskú súťaž organizovanú pri príležitosti jubilea a v charitatívnom stánku mesta podávali primátor Richard Raši, viceprezidentka USSK Elena Petrášková a prezident HC Košice Vladimír Jacko návštevníkom osláv vianočný punč.

Program na Hlavnej ukončil ohňostroj, oslavy potom pokračovali v Steel aréne, kde o 19.30 hod. odohrali Košice extraligový duel s Popradom. Aj pred týmto stretnutím videli fanúšikovia krátky program a všetkých určite potešila aj šiltovka s logom jubilea, ktorú dostali pri vchode na štadión. Na zápas nastúpili obidve mužstvá v retro dresoch. Košičania netradične v žltých s modro-čiernou kombináciou a oranžovými pásikmi. Popradčania mali pre zmenu modré dresy s červeno-bielou kombináciou. Zápas sme prehrali 2:3.

Včera, po uzávierke tohto vydania Ocele východu, pokračovala hokejová extraliga zápasmi 31. kola. HC Košice sa stretol so Žilinou. Náš tím v tomto roku uvidíme na domácom ľade už len raz. A to v piatok 30. decembra v súboji s Martinom. V prvom januárovom týždni budúceho roka sa Košičania svojim fanúšikom predstavia však až dvakrát. V piatok 6. januára 2012 sa stretnú s Trenčínom a v nedeľu 8. januára s Nitrou, s ktorou odštartujú piatu šestinu základnej časti sezóny 2011/2012.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...