Vyhľadávanie:

George F. Babcoke sa stretol s najlepšími účastníkmi MMM

George F. Babcoke sa stretol s najlepšími účastníkmi MMM

V piatok 22. októbra sa prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke stretol s najlepšími účastníkmi tohtoročného Medzinárodného maratónu mieru z radov zamestnancov spoločnosti, aby sa s nimi podelil o ich zážitky a pocity z trate a ocenil dosiahnuté výsledky. Pozvanie prijali Imrich Pástor, Alžbeta Tiszová, Iveta Vargová, Lucia Petrovičová, Branislav Klobošič, Jozef Sciranko, Peter Eškut, Juraj Hudák a Michael L. Simko.

Na úvod stretnutia, na ktorom bola prítomná aj generálna manažérka USSK pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová, sa prezident pristavil pri minimaratóne U. S. Steel Family Run, ktorý, ako povedal, vhodne zapadol do osláv desiateho výročia U. S. Steel Košice. "Sám som sa postavil na štart tohto minimaratónu, ktorý sa tešil mimoriadnej priazni spolupracovníkov a ich rodinných príslušníkov. Teší ma, že záujem o šport z roka na rok stúpa. Mrzí ma však jedno, že som sa na trati nikdy nestretol s našim majstrom Slovenska v maratónskom behu Imrichom Pástorom. Zaregistroval som ho až keď dobiehal do cieľa. Možno o rok by som chcel po štarte bežať po jeho boku aspoň niekoľko metrov ako člen štafety na 4 x 1/4 maratónu," dodal George Babcoke s úsmevom.

V družnej debate náš najlepší slovenský maratónec I. Pástor opätoval prezidentovi spoločnosti jeho vtipnú poznámku slovami: "Aj mňa mrzí, že som ani raz nevidel priebeh minimaratónu a bežať vás na tejto trati, ale už teraz sa teším, ako spolu dvaja vyrazíme na skutočnú maratónsku trať." Potom v krátkosti zhodnotil svoje účinkovanie na trati a uviedol dôvody, prečo mu nevyšiel zámer dosiahnuť čas pod 2:20 hod. Druhý najlepší maratónec zo železiarov J. Sciranko skončil v prvej tridsiatke na výbornom 27. mieste. Svoje umiestnenie okomentoval takto: "Kuriozitou pre mňa bolo, že presne rovnaký čas som na MMM zabehol aj pred dvadsiatimi rokmi. Imro je z nás najlepší. Keby som ho chcel prekonať, to by som musel získať titul majstra Slovenska." Najlepšou maratónkyňou z USSK bola A. Tiszová, ktorá zabehla už svoj stodvadsiaty maratón. "Na trati sa zišla silná ženská konkurencia. Zbytočne som to nechcela prepáliť, zvolila som voľnejšie tempo. Nešlo mi o prekonanie svojho osobného rekordu, ale o umiestnenie," zhodnotila svoj výkon na trati sa A. Tiszová, ktorá zo 70 štartujúcich žien obsadila výborné 14. miesto.

Na polmaratónskej trati si dobre počínala Iveta Vargová, ktorá bola vo svojom vyjadrení veľmi úprimná: "Za to, že som tu, vďačím najmä tomu, že sa na štart nepostavila Katka Azariová. A vôbec, na polovičnú maratónsku trať si ani jedna žena z firmy netrúfala. Som spokojná, pretože som si osobný rekord zlepšila o sedem minút."

Aj B. Klobošič bol spokojný, o čom svedčí jeho krátky komentár: "Vyhovoval mi štart o hodinu skôr, počasie bol ideálne, polmaratónsku trať som zdolal v novom osobnom rekorde." V rovnakom čase prešli cieľom v polmaratóne inline korčuliarov J. Hudák s P. Eškutom. "Aspoň sme si vyskúšali, čo dokáže skupinka. Tohto roku sme mali v pláne prejsť cieľom naraz až traja. Okrem nás mal byť tretím Vlado Manica. V závere akosi nestačil nášmu tempu a tak zostalo len pri želaní," prezradili o svojich zámeroch a P. Eškut dodal: "Boli to naše tretie preteky na MMM. Súhlasím s Imrom Pástorom, že v skupine sa beží lepšie, ako samému. Vyskúšali sme si to."

Svoj výkon skromne komentovala korčuliarka L. Petrovičová: "V tomto roku som toho veľa nenatrénovala, paradoxne som si zlepšila osobný čas."

Radosť z dosiahnutého výsledku neskrýval ani M. Simko, ktorý sa na maratónskej trati zlepšil takmer o 43 minút. "Teší ma, že som dosiahol čas pod štyri hodiny. Vlani, pri mojom prvom štarte, som si myslel, že trať je viac rovinatá. Trochu som potrénoval, absolvoval tri polmaratóny a zrazu sa mi zdalo, že v tomto roku je trať o niečo kratšia," povedal na margo svojho zlepšenia M. Simko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...