Vyhľadávanie:

Gymnazisti súťažili v InfoUSA centre

Gymnazisti súťažili v InfoUSA centre

V minulých dňoch navštívili InfoUSA centrum pri Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach dve skupiny študentov z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského. Cieľom tejto návštevy bolo oboznámiť gymnazistov s knižničným fondom a činnosťou centra. Hlavne však išlo o to poskytnúť im priestor na praktické precvičenie angličtiny a možnosť skúsiť si svoje zručnosti v hľadaní špecifických informácii v anglickom jazyku. Tie sú čoraz častejšie základom pre vypracovanie školských a akademických projektov.

Tento projekt vznikol z podnetu americkej lektorky Nancy Welshovej, ktorá je manželkou jedného z amerických manažérov pôsobiacich v U. S. Steel Košice. InfoUSA centrum pripravilo na obe vyučovacie hodiny program venovaný histórii občianskych práv v USA. Na úvod si študenti pozreli dokument o postavení repliky lode Amistad a jej plánovanej misii. V druhej časti podujatia sa mladí gymnazisti, rozdelení do skupín, pokúsili za pomoci kníh, CD-ROM, zvukových záznamov a internetu, čo najrýchlejšie nájsť odpovede na vopred pripravené náročné otázky. Pre najúspešnejších z nich boli pripravené zaujímavé ceny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...