Vyhľadávanie:

Hasič Adrián Ficík žne jeden úspech za druhým

Hasič Adrián Ficík žne jeden úspech za druhým

Mimoriadne dobre sa darilo Adriánovi Ficíkovi na extrémnej medzinárodnej súťaži profesionálnych i dobrovoľných hasičov, ktorá sa pod názvom Najtvrdší hasič prežije -TFA Hungary 2012 (Toughest Firefighter Alive) uskutočnila prvý júnový deň v Budapešti. S časom 05:45 min. obsadil v kategórii M35 (od 35 do 40 rokov) prvé miesto a spomedzi 143 pretekárov z Maďarska, Poľska a Slovenska získal v celkovom hodnotení veľmi peknú druhú priečku.

Štyri disciplíny, ktoré bolo treba zdolať po sebe s maximálne šesťminútovou prestávkou na oddych, boli mimoriadne náročné. Hasiči-záchranári museli napríklad v behu rozvíjať 80-metrové hadice, ďalej 100-krát udierať obojručne 6-kilogramovým kladivom do tzv. hammer boxu, prenášať 80-kilogramovú figurínu, simulujúc záchranu osoby, na vzdialenosť 100 metrov a preliezť pomocou lana 2,5-metrovú bariéru. Pretekári si museli v jednej z disciplín poradiť aj s inštaláciou dvoch rebríkov, výstupom a zostupom po oceľovej veži s 15-kilogramovými kanistrami v každej ruke, vytiahnutím dvoch hadíc ako záťaže na lane a nakoniec aj zdolať deväť podlažnú budovu. Uvedené disciplíny súťažiaci vykonávali v hasičskej výbave, ktorá predstavovala: hasičskú prilbu (cca 1,5 kg), hasičský zásahový kabát (cca 2 kg) a v troch zo štyroch disciplín museli použiť aj autonómny dýchací prístroj (cca 15 kg).

"Dva týždne pred tým som skončil na súťaži v Rakúsku na štvrtom mieste a povedal som si, že moje "opravné" preteky v Maďarsku musia dopadnúť lepšie. Celkom som spokojný, až na počasie, pretože počas celých mojich pretekov pršalo a mal som to všetko mokré a ťažšie. Išiel som na istotu, aj napriek tomu, že som stratil nejaké tie sekundy," vrátil sa k pretekom Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. K úspechu blahoželáme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...