Vyhľadávanie:

Hasiči oslávili svoj sviatok

Hasiči oslávili svoj sviatok

Už-už sa zdalo, že košickí hasiči oslávia svoj sviatok v daždi. V piatok 7. mája lialo dopoludnia ako z krhly, nakoniec sa však počasie krátko popoludní, akoby mávnutím zázračného prútika, umúdrilo. A kolotoč plný zábavy, poučenia i súťaženia, a to nielen pre deti, sa mohol nerušene začať.

Hasiči si svojho patróna sv. Floriána uctili vskutku majstrovsky. V bohatom programe, ktorý pripravilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Košice, nechýbali súťaže pre deti, ukážky hasenia horiaceho auta, vyslobodzovania obetí vážnej dopravnej nehody z auta, evakuácie osôb z výškovej budovy, ale aj už tradične aj hasičskej techniky. Špeciálne vozidlo určené na hasičské a technické zásahy, záchranu a evakuáciu osôb z výšky a voľnej hĺbky predstavili aj hasiči z košickej oceliarne.

Vyvrcholením podujatia bolo medzinárodné zápolenie o prestížny titul Železný hasič, na ktorom sa zúčastnilo vyše štyridsať súťažiacich v kategórii jednotlivcov i družstiev zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Rumunska. Do náročných bojov zasiahli aj reprezentanti Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice Marek Galo, Štefan Siladi, Michal Onda a Matúš Nigut. Prvé miesta v súťaži jednotlivcov i družstiev si nakoniec odniesli hasiči zo HZS Olomouckého kraja. Železným hasičom pre rok 2010 sa stal Ján Šindelka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...