Vyhľadávanie:

Hasiči pod Urpínom zabodovali

Hasiči pod Urpínom zabodovali

Na Deň hasičov zorganizovalo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica medzinárodnú súťaž dobrovoľných a profesionálnych hasičov pod názvom Najtvrdšie hasičské prežitie. Päťdesiat súťažiacich z Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska a zo Slovenska absolvovalo náročnú trasu, pozostávajúcu zo štyroch súťažných disciplín (hadice, prekážková dráha, veža a schody), ktoré dôkladne preverili technickú zručnosť, fyzickú zdatnosť, ale aj psychickú odolnosť štartujúcich.

Tieto disciplíny odzrkadlili fyzicky náročnú prácu hasičov pri výkone svojho povolania. Súťažilo sa v odľahčenom hasičskej výstroji a so záťažou v podobe autonómneho dýchacieho prístroja. Medzi účastníkmi nechýbalo ani kvarteto hasičov z U. S. Steel Košice, ktorí si v silnej medzinárodnej konkurencii počínali veľmi dobre. V kategórii mužov od 19 do 29 rokov obsadil Štefan Siladi 4. miesto, Martin Joščák bol piaty a Marej Čuj skončil na 16. mieste. Ešte lepšie sa darilo Adriánovi Ficíkovi, ktorý vo svojej vekovej kategórii M 30 (30 až 34 rokov) obsadil 3. miesto a získal bronz. V celkovom hodnotení skončil na šiestej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...