Vyhľadávanie:

Heavy Metal, váš život so železom

Heavy Metal, váš život so železom

Dokumentárna inscenácia, ktorú sa oplatí vidieť

Pod pracovným názvom Heavy Metal, váš život so železom vzniká v našom meste jedinečná dokumentárna divadelná inscenácia zachytávajúca príbehy ľudí, ktorí v minulosti pracovali v košických železiarňach a prežili v nich podstatnú časť svojho života. Tvorcovia, protagonisti divadelného združenia TUCET spolu s autorom a režisérom Jánom Šimkom, chcú ukázať nielen ich individuálne osudy, ale aj spôsob, akým industrializácia krajiny ovplyvnila život v meste a okolitom regióne.

Materiál na toto dielko začali zhromažďovať koncom minulého roka. Pobudli v U. S. Steel Košice, stretávali sa s bývalými i súčasnými zamestnancami, hovorili s obyvateľmi Šace i jej starostom... Z bezmála dvadsiatky príbehov už členovia divadla naštudovali temer všetky. S prvou časťou inscenácie sa predstavili vo Výmenníku na Brigádnickej ulici v Mestskej časti Košice - Západ 16. decembra minulého roka, s výsledkom druhej pracovnej etapy prišli minulú sobotu, 28. januára. A ak ste ešte nemali možnosť vidieť doteraz ani jedno predstavenie, určite si ho vo finálnej podobe, ktorá príde na rad začiatkom marca, nenechajte ujsť. Odporúčame všetkými desiatimi. Je skvelé!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...