Vyhľadávanie:

Herný systém sa zmenil

Herný systém sa zmenil

V piatok 19. apríla 2013 sa začal futbalový turnaj o majstra U. S. Steel Košice

Podľa pôvodnej verzie vyžrebovania futbalového šampionátu o majstra USSK pre rok 2013 malo o titul bojovať desať mužstiev v dvoch skupinách. Tesne pred štartom nového ročníka turnaja však zo súťaže odstúpil tím Technológie a tak organizátori museli zmeniť herný systém. Deväť mužstiev hrá teraz v troch skupinách, do ktorých boli vyžrebovaní: A skupina - Energetika, Studená valcovňa, Teplá valcovňa, B skupina - Oceliareň, RMS, Zušľachťovne + OV, C skupina - Vysoké pece, Koksovňa, Vedenie.

Z týchto deviatich mužstiev postúpia do semifinále len víťazi skupín. Štvrtým postupujúcim bude víťaz z podskupiny troch mužstiev, ktoré skončia vo svojich skupinách na druhých priečkach, teda 2A, 2B a 2C. Po skončení bojov v základných skupinách budú ďalej hrať nielen mužstvá z druhých priečok, ale medzi sebou odohrajú tri zápasy aj tímy z tretích priečok v skupinách 3A, 3B, 3C, aby bolo možné určiť poradie konečnej tabuľky nášho futbalového šampionátu.

Zápasy v skupinách sa rozohrali v piatok 19. apríla na štadióne TU Košice na Watsonovej ulici a ďalšie tri stretnutia sa hrali v pondelok tohto týždňa. Kuriozitou bolo, že všetky tri stretnutia úvodného dňa sa skončili zhodným výsledkom 2:1 a mali zaují­mavý priebeh. Favorizované tímy na postup sa v zápasoch dosť natrápili, kým svojich súperov tesne zdolali. V pondelok tohto týždňa bola na trávniku strelecká kanonáda, veď v troch stretnutiach videli diváci až 12 gólov. V jednotlivých skupinách sme zaregistrovali tieto výsledky:

A SKUPINA

ENERGETIKA - STUDENÁ VALCOVŇA 2:1 (0:1)
Hostia prekvapili vlaňajšieho víťaza šampionátu veľmi dobrou útočnou hrou a častou streľbou. V 20. minúte sa dostali do vedenia, keď umiestnenou strelou k žrdi otvoril skóre hosťujúci Schubert. Po zmene strán sa hralo častejšie pred bránou hostí. Pri jednej zo šancí bol v šestnástke tímu SVa faulo-vaný domáci Piga, ktorého strela z pokutového kopu skončila na žrdi. Hostia sa spoliehali na brejky, z nich dvakrát Palenčár a raz Vaverčák nedokázali z dobrých pozícií streliť gól. Na druhej strane hosťujúci Siladi zmenil smer lopty do vlastnej brány a bolo vyrovnané 1:1. V závere energetici strhli víťazstvo na svoju stranu po úniku a individuálnej akcii Dieneša.

ENERGETIKA - TEPLÁ VALCOVŇA 3:0 (3:0)
Napriek jednoznačnému výsledku domácich, lepšie začali hostia. Už v 5. minúte sa ocitol pred brankárom Leškom hosťujúci Tobák, ale kým sa odhodlal k streľbe, bolo po šanci. Potom prevzali iniciatívu energetici a herne i strelecky koncertovali. Najmä Piga bol pri chuti, keď v rozpätí siedmich minút strelil tri góly a zaregistroval hetrik. Po zmene strán sa hostia síce snažili, často sa dostávali do blízkosti súperovej brány, ale strelecky sa nepresadili.

B SKUPINA

RMS - ZUŠĽACHŤOVNE + OV 2:1 (2:0)
Domáci nastúpili len s desiatimi hráčmi, ale i tak dokázali nad favorizovaným súperom, ktorý bol vlani vo finále, vyhrať. V úvode mali hostia viac šancí, no Grimplini i Martoník nedokázali skórovať ani z vyložených gólových šancí. Góly padali na druhej strane. V 19. minúte najprv Rác umiestnil loptu do opustenej brány a v závere polčasu Girovský z pokutového kopu zvýšil na 2:0. V snahe udržať dvojgólové vedenie nastúpil v II. polčase do hry tréner domácich Šimon. Hostia však prepli na vyššie obrátky, Lochmanovu strelu z hranice šestnástky brankár domácich Ľapin bravúrne vyrazil, ale dve minúty pred koncom predsa len kapituloval po strele Martiníka. Na vyrovnanie už potom hosťom nezostal čas.

OCELIAREŇ - ZUŠĽACHŤOVNE + OV 0:2 (0:1)
Futbalisti z Oceliarne hrali naposledy v našom turnaji v roku 2010. Teraz s pozmeneným kádrom začali veľmi aktívne. V 8. minúte sa ich hráč Hudák dostal do brejku, ale z dobrej pozície mieril vedľa. Hostia si potom dávali v obrane väčší pozor a sami často prechádzali do protiútokov. V 13. minúte sa po centri Hanigovského do streleckej listiny zapísal Grimplini. Pri žrdi poslal hlavou loptu pozdĺž bránkovej čiary do siete a otvoril skóre 0:1. Bezprostredne pred polčasom mohol domáci Bobko vyrovnať, ale jeho strela len tesne minula bránu hostí. V druhom polčase boli hostia útočnejší a mali aj viac šancí. Najprv Kolesár a po ňom Ryšák zblízka nedokázali prepasírovať loptu do siete, ale podarilo sa to až v poslednej minúte Kolesárovi, ktorý strelou k žrdi upravil na konečných 0:2.

C SKUPINA

VYSOKÉ PECE - KOKSOVŇA 2:1 (2:0) Vysokopeciari, hoci v nekompletnej zostave, začali veľmi aktívne. Dva razy sa po individuálnych akciách dostal na dostrel ich útočník Tomásch, ale ani raz nezakončil presne. V 22. minúte to bol opäť Tomásch, ktorého obrancovia faulovali v pokutovom území a nariadenú penaltu bezpečne premenil Tomašov 1:0. Tesne pred prestávkou sa koksári opäť dopustili faulu v šestnástke. Druhý pokutový kop premenil Tomásch a vysokopeciari viedli 2:0. Lenže po zmene strán sa obraz hry trochu zmenil. Hostia pridali na dôraze, zrýchlili hru a vytvorili si obrovský tlak. Výsledkom ich útočnej aktivity bol gól, ktorý strelil Závadský. Vyrovnávajúci gól visel vo vzduchu, hostia mali niekoľko dobrých šancí, ale domáci si obetavou hrou víťazstvo udržali.

VYSOKÉ PECE - VEDENIE 3:4 (1:2)
Obidve mužstvá začali veľmi opatrne a až po štvrťhodine sa osmelili hostia. Po faule si loptu pred šestnástkou domácich postavil hosťujúci Gajdoš a parádnou strelou otvoril skóre 0:1. O 8. minút neskôr zazmätkovala obrana vysokopeciarov a po nedorozumení s brankárom Stolárom Bolf do prázdnej brány upravil na 0:2. Domáci si gólom do šatne, ktorého autorom bol Varša, vykresali iskierku nádeje na lepší výsledok. Lenže tesne po prestávke opäť Bolf trafil presne k žrdi a hostia znovu viedli o dva góly. Následne hostia faulovali v pokutovom území a Tomašov z pokutového kopu znížil na 2:3. V záverečných piatich minútach padli ešte dva góly. Najprv Béreš strelil štvrtý gól tímu Vedenia a strelecké hody ukončil domáci Tomásch z priameho kopu. Ten asi z 20 metrov trafil ľavý horný roh a upravil na konečných 3:4.

Šampionát bude pokračovať v piatok 26. apríla poslednými zápasmi v skupinách, v ktorých sa o 15.30 hod. stretnú Studená valcovňa - Teplá valcovňa, o 16.45 hod. Oceliareň - RMS a o 18.00 hod. Koksovňa - Vedenie.

V pondelok 29. apríla sa odohrajú stretnutia v podskupinách medzi druhými a tretími mužstvami zo základných skupín v tomto poradí: o 15.30 hod. 2A - 2B a o 16.45 hod. 3A - 3B. V pondelok 6. mája sa o 15.30 hod. stretnú 2A - 2C a o 16.45 hod. 3A - 3C. V pondelok 15. mája budú na programe zápasy: o 15.30 hod. 2B - 2C a o 16.45 hod. 3B - 3C. Semifinále sa bude hrať v pondelok 20. mája 2013. O 16.00 hod. 1A - 1B a o 17.30 hod. 1C - víťaz z podskupiny 2 ABC. Víťazi týchto stretnutí budú potom hrať v pondelok 27. mája 2013 o 17.30 hod. vo finále a porazení z týchto semifinálových duelov sa už o 16.00 hod. stretnú v zápase o 3. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...