Vyhľadávanie:

Hľadajú talenty na hokej a krasokorčuľovanie

Hľadajú talenty na hokej a krasokorčuľovanie

Vedenie mesta Košice, hokejový klub HC a Steel aréna pripravili pre deti prvých až štvrtých ročníkov základných škôl v Košiciach sériu podujatí, ktorých zámerom je pritiahnuť a nadchnúť čo najviac pohybovo pasívnych detí pre športovanie. Aby nesedeli iba doma pri počítačoch, ale aby sa venovali hokeju a krasokorčuľovaniu. Organizátori postupne pozvú po 150 detí z každej z košických škôl do hľadiska tréningovej haly v Steel aréne, aby sa ukážkami rovesníkov na ľade inšpirovali. Uvidia tréning najmladších hokejistov v kategórii žiakov i ukážky z tréningu krasokorčuliarov. I keď sú deti už školákmi, vo svojich vekových kategóriách môžu ešte vždy začať trénovať a natrvalo sa venovať hokeju či krasokorčuľovaniu.

Prvé dve podujatie sa uskutočnili v utorok 18. októbra a v piatok 21. októbra 2011. Po vzhliadnutí ukážkového filmu o košickom hokeji a jeho histórii, nasledovala tréningová aktivita chlapcov a dievčat v krasokorčuľovaní, neskôr aj malých hokejistov a hokejistiek. Moderátor tohto modelovaného tréningu pritom v spolupráci s trénermi vysvetľoval jednotlivé činnosti a postupy na ľade. Deti boli zároveň informované o možnostiach podávania prihlášok na tieto športy.

Ukážkové tréningové hodiny budú pokračovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch ako súčasť aktivít mesta a hokejového klubu HC pri príležitosti osláv 90. výročia hokeja v Košiciach. V hľadisku tréningovej haly Steel arény by sa mali postupne vystriedať deti zo všetkých základných škôl v meste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...