Vyhľadávanie:

Hlavná cena do Rumunska

Hlavná cena do Rumunska

Skončil sa 12. ročník medzinárodného festivalu Zlatý žobrák 2006

Dvanásty ročník medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák Košice 2006 vyvrcholil v sobotu 10. júna 2006 v budove Starej radnice v Košiciach ceremoniálom odovzdávania cien a galaprogramom. Podujatie sa konalo pod záštitou člena Európskej komisie Jána Figeľa, predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu a primátora mesta Košice Františka Knapíka.

Tohtoročného festivalu sa zúčastnilo viac ako 150 hostí z 23 krajín sveta. Divákom v Košiciach ponúkli 22 hodín filmu. Súťažné projekcie, v ktorých dominovali príbehy jednotlivcov a skupín v ťaživých životných situáciách, posudzovala sedemčlenná medzinárodná porota, ktorej predsedal americký novinár a mediálny odborník Ed Baumeister. Porota udelila šesť cien a tri čestné uznania. Hlavnú cenu Grand Prix Golden Beggar 2006 získala rumunská snímka TV Etalon pod názvom Doktor Schileru. Cenu za neprítomnú režisérku Dianu Deleanu prevzal jej kolega Ovidiu Dumitrana. Medzi ocenenými bola aj TV Naša zo Slovenska, ktorá získala Cenu asociácie srbských žurnalistov za dokument Kde bolo, tam bolo. Autor Gabriel Kládek v snímke priblížil postavu bývalého fotoreportéra ČTK Gabriela Bodnára.

V galaprograme, ktorého sprievodcom bola postava košického žobráka v podaní známeho slovenského míma českého pôvodu Vladimíra Kulíška, účinkovali tanečníčky súboru Speedy, Anna Gaja, Peter Nagy, folklórny súbor z mesta Niš v Srbsku, tanečníci súboru Železiar i víťazi súťaže Talent Night 2005 v kategórii Tanec Patrícia Prnová a Marián Sivák.

Partnerom medzinárodného festivalu Zlatý žobrák Košice 2006 bola i U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...