Vyhľadávanie:

Hodnotenie športovcov po novom

Hodnotenie športovcov po novom

Súťaž Olympionik roka sa koná už tretí rok. Postupne sa kritériá hodnotenia upravovali tak, aby optimálne vyhovovali každému olympionikovi umiestnenému na popredných priečkach v jednotlivých disciplínach. Poklesom účastníkov, najmä v nižších vekových kategóriách v súťažiach zimnej a letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice, dochádza v tomto roku k ďalšej zmene. A to v hodnotení tých disciplín, v ktorých neboli naplnené ani tri medailové miesta.

V minulosti takéto hodnotenie nebolo objektívne a to v tých disciplínach, kde bola početnejšia účasť štartujúcich pretekárov. Tak napríklad pri desiatich súťažiacich získali prví traja za umiestnenie šesť, päť a štyri body. A ten istý počet bodov získali súťažiaci v mladších vekových kategóriách, kde štartovali len traja a tiež si na svoje konto pripísali šesť, päť a štyri body. Aby sme neobmedzili štart prihláseným pretekárom v disciplínach so slabšou účasťou, upravili sme ich bodové hodnotenie, ktoré bude oproti uplynulým rokom rozdielne.

V tomto roku budeme hodnotiť najúspešnejších športovcov zo zimnej a letnej olympiády pod názvom Olympionik roka 2009 novým systémom. V individuálnych disciplínach, kde bude minimálne šesť súťažiacich ohodnotíme ich umiestnenia na prvých troch priečkach za 1. miesto šesť bodov, za 2. miesto päť bodov a za 3. miesto štyri body. V disciplínach, kde na štart nastúpia minimálne traja súťažiaci, bude ich bodové hodnotenie za 1. miesto tri body, za 2. miesto dva body a za 3. miesto jeden bod. Vyhlasujú sa najúspešnejší jednotlivci podľa bodového zisku za súčet umiestnení na 1. - 3. mieste zo súťaží zimnej a letnej olympiády 2009. Traja najlepší športovci budú ocenení medailami, pohármi a vecnými cenami. Olympionik roka získa okrem toho aj putovný pohár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...