Vyhľadávanie:

Hokejisti a lyžiari by mali myslieť na vianočný tréning

Hokejisti a lyžiari by mali myslieť na vianočný tréning

Medzi sviatkami sa začne elektronická registrácia na 23. ročník Zimných športových hier

Už 23. ročník Zimných športových hier U. S. Steel Košice sa začne prvými zápasmi tradičného hokejového turnaja 8. januára 2019. Na začiatku februára vyvrcholia hry pretekmi v behu na lyžiach na Kojšovskej holi (2. februára), slalomom a snoubordingom na Jahodnej (9. februára). Nebude chýbať ani 19. ročník detského karnevalu. Patronát nad hrami prevzal viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, na príprave a organizácii sa už tradične podieľajú odborári.
Športové súťaže sa aj v roku 2019 budú konať v tradičných disciplínach a vekových kategóriách. Beh na lyžiach pre ženy do a nad 50 rokov, beh mužov do 45, do 55, do 62 a nad 62 rokov. V obrovskom slalome budú zápoliť ženy v kategórii do 50 a nad 50 rokov. Mužský slalom je rozdelený do kategórií do 40, do 50, do 60 a nad 60 rokov. Do pretekov v snoubordingu sa môžu zapojiť muži a ženy bez rozdielu veku, rovnako ako dievčatá a chlapci, deti zamestnancov firmy do 18. roku veku dosiahnutého k dňu konania súťaže.

„Už tradične sa budeme celý január pozerať na oblohu a sledovať, či nám príroda dožičí dostatočnú snehovú nádielku hlavne na bežecké preteky na Kojšovke,“ hovorí za organizátorov vedúci oddelenia Sociálna politika a mimomzdová motivácia Miroslav Sajko.
„Do Zlatej Idky aj na Jahodnú a späť odvezú účastníkov autobusy, postarané bude aj o občerstvenie. Na čo najlepšie športové výkony sa už musí pripraviť každý sám. Budeme veľmi radi, ak popri tradičných účastníkoch uvidíme aj nové tváre. Prosíme preto kolegov, aby sledovali intranet. Medzi vianočnými sviatkami a Silvestrom otvoríme možnosť elektronickej registrácie. Počet účastníkov z jednotlivých organizačných jednotiek nie je limitovaný.“

Hokejový turnaj sa začne v Steel aréne už 8. januára a potrvá do konca februára. Do už 52. ročníka sa zapojí 12 družstiev. Súťaž sa bude hrať podľa hokejových pravidiel SZĽH v dvoch skupinách systémom každý s každým. Zo skupiny postúpia družstvá umiestnené na prvých štyroch miestach. Na záver turnaja budú vyhodnotení aj najlepší strelec, útočník, brankár, obranca, najužitočnejší hráč a udelená bude aj Cena fair play. Za jednotlivé družstvá môžu nastúpiť iba kmeňoví zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločnosti RMS, Obal servis, Labortest, Services, výnimkou sú brankári, ktorí nemusia byť kmeňovými zamestnancami, ale nemôžu byť registrovaní hráči. „Štartovať môžu tiež študenti praktikanti, s ktorými firma ráta do budúcnosti. Povolená je aj účasť bývalých zamestnancov - dôchodcov. Nastúpiť však musia za závod, z ktorého odišli do dôchodku,“ spresňuje Miroslav Sajko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...