Vyhľadávanie:

Hokejisti HC Košice ukončili v extralige starý rok na domácom ľade víťazstvom

Hokejisti HC Košice ukončili v extralige starý rok na domácom ľade víťazstvom

Úradujúci hokejový majster HC Košice vstúpil do ďalších bojov základnej časti hokejovej extraligy roku 2011 s novou posilou. Káder posilnil 30-ročný český legionár Zdeněk Blatný, ktorý naposledy hrával v nemeckom klube Hannover Indians.

"Je to hráč so skúsenosťami z NHL, ale okrem Nemecka hral aj vo Fínsku, Švajčiarsku, Švédsku a samozrejme u našich západných susedov v Znojme a v Liberci. Počas tejto sezóny z nášho mužstva postupne odišli Buc do bratislavského Slovana, Kriška do Liptovského Mikuláša, Hričina do Bardejova a keďže sa vážnejšie zranili Pašek a Haščák, potrebovali sme posilniť ofenzívu. O českého skúseného útočníka sme mali záujem ešte pred sezónou, ale vtedy sme mali plný káder," informoval médiá generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Košičanov čaká v tomto roku ešte veľmi náročný program, veď po včerajšom zápase 40. kola doma s Nitrou im do skončenia základnej časti ostáva odohrať sedemnásť zápasov. Momentálne sú suverénne na vedúcej pozícii v tabuľke a zatiaľ už majú istú účasť v play off. Či to bude z prvého miesta, alebo z niektorej inej priečky, to sa uvidí v nedeľu 20. februára 2011 po poslednom zápase základnej časti v Banskej Bystrici.

Momentálne sa hrajú stretnutia piatej šestiny základnej časti, do ktorej hokejisti HC Košice vstúpili presvedčivým víťazstvom nad Slovanom v Bratislave. Darilo sa im aj v ďalších nasledujúcich dvoch stretnutiach, keď vonku zdolali Poprad po samostatných nájazdoch a doma sa so starým rokom rozlúčili víťazstvom nad Žilinou. V súboji s Popradom strelecky exceloval M. Miklík, pre zmenu doma proti Žiline sa dvoma gólmi prezentoval V. Dravecký. Pod Tatrami sa v riadnom hracom čase blysol M. Miklík hetrikom a ďalšími dvoma gólmi prekonal domáceho brankára Klempu v samostatných nájazdoch.

"Stáva sa, že niekedy takéto dni, keď vám všetko padne do bránky, prídu," rozhovoril sa Miklík ešte na margo svojho streleckého koncertu v Poprade a pokračoval: "Nespomínam si, žeby som niekedy strelil štyri či dokonca päť gólov v jednom zápase. Po víťazstve v Poprade sme sa chceli doma proti Žiline s našimi fanúšikmi rozlúčiť so starým rokom víťazstvom. Podarilo sa nám to až v záverečnej tretine. Aj v tomto súboji som sa zapísal do streleckej listiny, ale ani v sne mi nenapadlo, aby som za každú cenu naháňal v streleckej produktivite najlepšieho kanoniera extraligy Tománka."

Náš najlepší strelec má v tejto sezóne na svojom konte dvadsaťštyri gólov. Už iba na rozdiel jediného gólu sa dotiahol na vedúceho kanoniera extraligy Banskobystričana Tománka. V tomto týždni uvidíme našich hokejistov v akcii na ľade v Steel aréne aj v piatok 7. januára, keď o 17.30 hod. sa stretnú so Zvolenom. Na budúci týždeň sa v utorok 11. januára predstavia v Steel aréne vojaci z Trenčína a v ďalšom týždni, v utorok 18. januára, budú naši hokejisti doma hostiť Banskú Bystricu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...