Vyhľadávanie:

Hokejisti HC Košice vykročili správnou nohou

Hokejisti HC Košice vykročili správnou nohou

Cez víkend sa začal nový ročník hokejovej Slovnaft extraligy

Hokejistom HC Košice sa vstup do novej sezóny Slovnaft extraligy vydaril. Najprv si v piatok, 5. septembra, v predohrávke 3. kola v Steel Aréne poradili s Kežmarkom, nad ktorým vyhrali hladko 7:1 (2:0, 2:0, 3:1) a o dva dni neskôr, v nedeľu, 7. septembra, tiež na domácom ľade, v repríze finále minuloročnej súťaže vyhrali nad tradičným rivalom Slovanom Bratislava 5:2 (1:0, 3:1, 1:1). Nič lepšie ako plný bodový zisk a podporu obecenstva najmä v takmer vypredanom hľadisku v nedeľu, si pred predkolom hokejovej Ligy majstrov v závere tohto týždňa v nemeckom Norimbergu, kde budú bojovať s domácim klubom a švajčiarskym Bernom o postup do hlavnej fázy súťaže, nemohli želať.

S Kežmarkom Košičania pred takmer 5200 divákmi nemali problém. Už v 6. min pri hre štyroch proti štyroch načal hostí strelou z uhla Šimurda (1:0). Krátko pred prvou prestávkou kapituloval Klempa po druhý raz po strele Miklíka (2:0). Na začiatku 2. tretiny sa pri vylúčení Drotára presadil Faith (3:0). Potom domáci na chvíľu poľavili a nechali taktovku hosťom. Opäť však udreli v závere druhého dejstva, keď skóroval Bartoš (4:0). Na začiatku 3. tretiny znížil na rozdiel troch gólov P. Segľa (4:1), no už o štyri minúty sa tešili opäť domáci, keď "udrel" Kmiť (5:1). Potom v oslabení ušli Sýkora a Šimurda (6:1) a dielo dokonal v presilovke Huna (7:1).

Lepšie predstavenie a viac vzruchu bolo v Steel Aréne v nedeľu. No najprv si jeho aktéri i 8040 divákov uctilo minútou ticha obete tragickej havárie autobusu Slovákov pri chorvátskom Gospiči. "Oceliari" začali lepšie, keď ich v 7. minúte pri početnej výhode poslal do vedenia Gron (1:0). Potom sa hra prelievala z jednej strany na druhú a vynikali brankári. A keď už domáci Lipovský nestačil, pomohla mu žŕdka, ako po šanci Kukumberga. Najprv HC, potom ani Slovan nevyužil presilovku o dvoch hráčov, a tak prišiel trest, keď rovnako v 7. minúte, no už druhého dejstva rozjasal Steel Arénu opäť Gron (2:0). Potom po faule Hunu a z nariadeného trestného strieľania znížil Kropáč (2:1), no do dvojgólového vedenia posadil domácich v presilovke Faith (3:1). Už o minútu burácali diváci opäť a znovu po strele disponovaného Grona (4:1) a po jeho hattricku. Päť minút pred koncom zápasu sa predviedla aj dočasná posila v zadných radoch domácich Phillip (5:1), skóre v poslednej minúte uzavrel opäť Kropáč (5:2).

Tréner domácich Tomko k stretnutiam povedal: "S výsledkom zápasu s Kežmarkom sme spokojní, bolo to pre nás povinné víťazstvo. Nemôžeme však byť spokojní so zbytočnými faulami, a to najmä v prvej tretine, keď sme boli štyrikrát vylúčení. Po treťom góle sme sa akoby uspokojili, súper si začal vytvárať šance. V tejto fáze nás podržal brankár Lipovský. Zápas bol však úplne v našej réžii. So Slovanom to bol veľmi kvalitný zápas, dynamický, tvrdý, s taktickými prvkami. Začali sme opatrnejšie, ale v druhej tretine sme zlepšili pohyb a hra sa nám viac darila. Musím vyzdvihnúť Ratajov útok, ktorý rozhodol. Všetci hráči však v dnešnom dueli predviedli bojovný a kolektívny výkon, za čo im ďakujem. Pred zápasmi s Norimbergom v Lige majstrov sme takéto stretnutie potrebovali."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...