Vyhľadávanie:

Hokejisti už bez Biceka

Hokejisti už bez Biceka

Ešte pred novým ročníkom hokejovej extraligy, kedy sa tvorilo mužstvo HC Košice pre sezónu 2006/2007 bolo známe, že náš odchovanec Jirko Bicek zotrvá v mužstve len do polovice októbra. Potom zamieri späť do Švédska, kde už tretiu sezónu bude hrať v tamojšej lige, v tejto sezóne za Brynäs. V našej extralige odohral štrnásť zápasov, ten posledný v nedeľu proti majstrovskej Žiline. Za Košice strelil 3 góly a v mužstve patril k najplatnejším hráčom s bohatými skúsenosťami aj z NHL. Fanúšikovia by ho ešte v tejto sezóne radi videli v mužstve HC, a to najmä v stretnutiach play-off. Nič nie je isté, Jirko Bicek si bude musieť najprv plniť svoje hráčske povinnosti vo švédskej lige a až potom sa uvidí, ako sa situácia vykryštalizuje.

Košičanom sa vstup do druhej šestiny základnej časti vydaril, keď po samostatných nájazdoch bodovali doma proti Trenčínu a s plným bodovým ziskom sa vrátili aj z Liptovského Mikuláša. Lenže potom sme zaregistrovali dve prehry. A to doma v súboji so Slovanom a v Poprade. V tabuľke sa zverenci trénerov Jána Šterbáka a Antona Tomka ocitli až na siedmej priečke. V niektorých stretnutiach doplatili na slabšiu koncovku, hoci si vypracovali množstvo gólových šancí. Tak to bolo aj v domácich zápasoch proti Zvolenu či Slovanu.

Aj tréneri si to uvedomujú, snažia sa mužstvo upokojiť a hráčov nabádajú k trpezlivosti. Keď prekonajú streleckú nemohúcnosť a nadobudnú viac pokoja v záverečnej fáze pri zakončení, priaznivejšie výsledky určite prídu. Včera sa po uzávierke našich novín predstavili hokejisti HC Košice svojim najvernejším fanúšikom opäť doma. Hostili Martin, ktorý sa výbornými výkonmi v doterajšej časti extraligy dostal až na druhú priečku v tabuľke. Víťazstvo nášho tímu nad týmto súperom by určite zdvihlo hráčom ich sebavedomie, veď bodovo by sa dotiahli na tohto súpera, ktorý je zatiaľ "čiernym koňom" súťaže. I napriek tomu, že po 13. kole boli Košičania v druhej polovici tabuľky hrozivo na siedmej priečke, netreba to brať tragicky. Medzi piatimi mužstvami pred nimi v tabuľke bol iba trojbodový rozdiel a tak poradie po každom kole sa môže výrazne zmeniť.

V piatok tohto týždňa hráme v Skalici a v nedeľu 22. októbra hostíme Nitru. Zisk šiestich bodov z týchto dvoch stretnutí by mužstvu nielen pomohol, ale možno ho aj naštartoval na víťaznú sériu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...