Vyhľadávanie:

Hokejové talenty sa nezapreli

Hokejové talenty sa nezapreli

Na ľade v Steel Aréne sa v pondelok, 28. júla, začala ďalšia časť letného hokejového kempu talentovaných a hokejovo nadaných chlapcov. Podujatie podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. Stretnutie mladých hokejistov počas letných prázdnin zorganizovali mládežnícki tréneri z hokejovej prípravky HC Košice pod vedením šéfa letného hokejového kempu Tomáša Polláka.

V máji a júni chlapci trénovali na suchu v prírode, na ihriskách, v telocvičniach a halách. Zamerali sa na všeobecnú prípravu, na naberanie rýchlosti, sily a obratnosti, veď ako budúci hokejisti to budú na ľade veľmi potrebovať. V Steel Aréne má do 1. augusta vyhradené tréningové hodiny šesťdesiat hokejových talentov vo veku od 8 do 11 rokov. Striedajú sa v nich dve kategórie najmladších hokejistov.

"V pondelok sa ako prví na ľade pod vedením trénerov Bedřicha Brunclíka a Juraja Rudyho predstavili chlapci z hokejových tried, budúci štvrtáci a piataci, po nich budú mať tréning najmladší hokejisti z prípravky, budúci druháci a tretiaci," rozhovoril sa tréner T. Polák a pokračoval: "Každý z nich má už za sebou viac rokov prípravky na ľade, takže s korčuľovaním problémy nie sú. Na tréningoch sa preto zameriavame už len na zdokonaľovanie korčuľovania a na správnu koordináciu pohybu na ľade. Postupne sa zameriame na správne vedenie puku s hokejkou, na kombinácie, prihrávky, streľbu i presné zakončenie, pretože ak budú ovládať techniku hokeja, nebudú mať problém s hernou činnosťou. Pomáhajú nám v tom vždy dvaja extraligoví hráči, v pondelok to boli Richard Jenčík a Marcel Šimurda. Ich prítomnosť na ľade chlapcov motivovala lepšie sa sústrediť na tréning. Extraligisti im názorne ukázali správnu techniku korčuľovania, ako naberať rýchlosť, brzdiť, rýchle meniť smer, korčuľovanie dozadu i správne držanie tela s hokejkou."

Chlapci pozorne počúvali rady trénera a jeho asistentov, ktorí okrem príkazov kreslili na tabuľu i jednotlivé herné úkony, ktoré sa v zápasoch môžu vyskytnúť. A tie treba dokonale nacvičiť a natrénovať. Hodnotiť výkony žiakov by bolo trochu predčasné, ale každý z nich sa snažil nechať na ľade všetky sily. Tak ako aj 10-ročný Samuel Rudy. "Je to fajn. V kempe som bol aj vlani. Trénuje sa mi výborne, konečne, že sme po dlhšej prestávke znovu na ľade. Trénujem už piaty rok, začínal som ešte v predprípravke, teraz som v kategórii HP 5. Na tréningoch sa vynasnažím zvýšiť svoju rýchlosť. Hrávam v obrane, mojím vzorom je Juraj Kledrowetz."

Kým starší chlapci trénovali, v šatni sa za pomoci rodičov, ale aj trénerov obliekali na tréning budúci druháci a tretiaci. Tréneri Jozef Franc, Vladimír Marinčin a Richard Miľovčík pozorne kontrolovali, aby bol každý správne ustrojený. "Výchove mladých hokejových talentov sa venujem už sedemnásty rok," povedal jeden z trénerov, bývalý prvoligový hráč VSŽ Košice Jozef Franc. "Trénoval som ich od prípravky až po hokejové triedy. Je radosť pracovať s mladými, pre ktorých je hokej všetkým. Každý chce byť lepší, majú záujem trénovať a neustále sa zdokonaľovať. Samozrejme, nie všetkým sa rovnako darí. Niektorí z nich sa presadia skôr, iným to ide o niečo pomalšie, ale chuť im nechýba."

Potvrdil to i 8-ročný Matúš Horváth. "Hokej mám veľmi rád. V prípravke trénujem iba druhý rok, ale baví ma. Chcem byť rýchlym útočníkom ako je Gabriel Špilár. Ale obdivujem aj ďalších slovenských hokejistov, Bondru, Šatana, Hossu, páči sa mi aj brankár Lašák."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...