Vyhľadávanie:

Hokejoví majstri darovali najvzácnejšiu tekutinu

Hokejoví majstri darovali najvzácnejšiu tekutinu

Trinásť hokejistov majstrovského HC Košice prišlo v piatok 19. júna 2015 na hematologicko-transfúziologické oddelenie šačianskej nemocnice v poliklinike na Vstupnom areáli USSK podporiť dobrú vec a darovať najvzácnejšiu tekutinu vo svete - svoju krv. Na odberné lôžka sa postupne posadili brankár Dominik Riečický, obrancovia Christián Michalčin, Eduard Šedivý, Branislav Pavúk, útočníci Peter Bartoš, Adam Lapšanský, Richard Lelkeš, Richard Jenčík, Marek Bartánus, Tomáš Hrnka, Peter Sojčík, Matej Češík a Matúš Chovan.

V prípade obrancu Eda Šedivého to už bolo po tretí raz. "Bol som už darovať krv so spolužiakmi, raz ma ale z odberu museli vylúčiť. Mal som natiahnuté šľachy, dlahu mi mali dávať dole o pár dní, nuž som si myslel, že to ustojím, ale nepodarilo sa," usmial sa.

"Pre mňa je to prvý odber," prezradil útočník Matúš Chovan. "Keď s návrhom, aby sme išli darovať krv, prišiel za nami do šatne náš lekár Jozef Kubašovský, povedal som si, že určite pôjdem a vyskúšam si to. Veď je to pre dobrú vec, iste to neuškodí. A dnes som tu. Určite budem v darcovstve pokračovať," sľúbil.

"Som hrdý na našich chlapcov, že dokážu zabojovať aj na tomto poli, ktoré sa týka celej našej spoločnosti. Veríme, že do budúcnosti tým inšpirujeme aj našich priaznivcov," uviedol na margo počinu hokejových majstrov generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš. Rozhodnutie hokejistov podporil aj hlavný lekár HC Košice a špecialista ortopedického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca Jozef Kubašovský: "Som veľmi rád, že hokejisti si osvojili túto humánnu myšlienku. Blíži sa leto a vtedy klesá aj počet darcov krvi, nedostatok vzácnej tekutiny avizovala pred časom aj detská onkológia, takže každá kvapka je veľkou vzácnosťou."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...