Vyhľadávanie:

Hokejoví majstri v príprave

Hokejoví majstri v príprave

V utorok uplynulého týždňa začali hokejoví majstri z HC Košice s prípravou na novú sezónu. Zraz mali vo svojej šatni v Steel Aréne, kde ich privítali prezident hokejového klubu Miroslav Kiraľvarga, člen správnej rady a konateľ HC Košice Juraj Mondík, ako aj generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš. Z majstrovského kádra už chýbali hráči, s ktorými sa klub po uplynulej sezóne rozlúčil, a to brankár Lipovský, obrancovia Mocek, Špelda, Šterbák a útočníci Petričko a Ščurko.

Do kádra pribudlo niekoľko mladíkov, odchovancov klubu. Po siedmich rokoch sa domov vracia obranca Dávid Halász, ktorý v uplynulej sezóne hral v Nitre. Do mužstva sú zaradení aj štyria juniorskí reprezentanti Martin Marinčin, Peter Slimák, Tomáš Hričina a Tomáš Jurčo. Po letnej príprave sa rozhodne, ktorí z nich budú hrať v tíme reprezentačnej dvadsiatky HK Orange 20 a kto zostane v majstrovskom HC Košice. Z družstva našich juniorov trénujú s mužstvom aj brankár Tomáš Halász a útočník Ondrej Gmitter.

Do HC Košice prestúpili obrancovia Ján Homér z Dukly Trenčín a Michal Grman z Liptovského Mikuláša, ktorí už v minulom ročníku extraligy dres HC obliekali počas hosťovania. Klub angažoval aj švédskeho útočníka Henrika Höglunda, ktorý sa do tréningového procesu zapojí až v júli. Na trénerských postoch naďalej zostali úspešní kormidelníci Anton Tomko a Pavel Hulva, ktorí oboznámili hráčov s tréningovou náplňou na ďalšie týždne. "Trénovať budeme na suchu v domácom prostredí. Budeme využívať posilňovňu v Steel Aréne i atletický štadión TU Košice na Watsonovej. Vytrvalostné behy absolvujeme v lesoparku na Bankove. S trénerom Onuščákom sme sa dohodli, že raz do týždňa sa budeme venovať kickboxu a silu by sme mali naberať aj vo vzpieračskej hale. K dispozícii máme tiež bicykle, na ktorých si vyrazíme na niektorú z okolitých cyklotrás. Trénovať budeme do 3. júla," načrtol tréningové plány prípravy tréner tímu Anton Tomko a pokračoval: "Z objektívnych príčin sa úvodných tréningov na suchu nemohli zúčastniť Juraj Faith, Peter Bartoš a Jaro Kmiť, s ktorými počítame aj v ďalšej sezóne. Otáznik visí nad Rudom Hunom a Tomášom Slovákom, ktorým skončili zmluvy, ale ich zotrvanie v mužstve nie je vylúčené. Vedenie prejavilo záujem aj o ďalších našich dvoch odchovancov - Vladimíra Draveckého a Tomáša Marcinka, ktorí pôsobia za morom. Vieme, kto odišiel i kto prišiel. Budeme sledovať trh s hráčmi a keď sa niečo zaujímavé vyskytne, pokúsime sa to riešiť. Noví hráči by prišli až na ľad, prípadne tesne pred začiatkom extraligy. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s obrancami. Isté však je, že našim odchovancom Chmelovi a Deylovi chceme dať viac priestoru, aby výkonnostne napredovali."

Naše mužstvo plánuje odohrať jedenásť prípravných stretnutí a zúčastniť sa na dvoch turnajoch - v Trenčíne na Rona Cupe a doma v Steel Aréne na Cassovia Hockey Cupe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...