Vyhľadávanie:

Hollywoodsky karneval na jednotku

Hollywoodsky karneval na jednotku

Deň detí sa niesol v znamení zábavy, hier, atrakcií a nechýbalo ani prekvapenie

Spočiatku sa zdalo, že sa slnko ani neukáže. Tmavé mraky, ktoré v nedeľu od rána vládli na oblohe, neveštili nič dobrého. Mierny dážď však predpoludním ustal a šou v štýle hollywoodskeho karnevalu, ktorú pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravila spoločnosť U. S. Steel Košice v Zoologickej záhrade v Kavečanoch, sa popoludní rozprúdila naplno.

"Uvažovali sme, či vzhľadom na počasie prísť, ale deti rozhodli. A určite neľutujeme. Vyčasilo sa, sme vonku v prírode, všetci sa už tešíme na program, najmä Julka sa už nevie dočkať, kedy to celé začne," prezradil nám Ján Vojtko sediac aj s celou rodinkou v hľadisku amfiteátra, na pódiu ktorého vystupovali v sprievode Dychového orchestra mladých mažoretky. Nuž, naozaj sa bolo na čo tešiť. Kopec zábavy, hier, dobrých pesničiek, atrakcií, tanca, sa začal krátko po štrnástej hodine. A nechýbalo ani prekvapenie!

"Som veľmi rád, že ste prišli, aby sme spolu oslávili Medzinárodný deň detí," prihovoril sa krátko publiku, v ktorom nechýbal ani primátor mesta Košice František Knapík a ďalší topmanažéri spoločnosti, prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. "Verím, že dnešný deň v duchu Oscarov a Hollywoodu prežijete v pohode a že si ho vychutnáte." Ešte prv, než sa tak naozaj stalo, sa javisko stalo miestom prejavu dobrej vôle... Šek na 35 tisíc korún odovzdal prezident riaditeľovi košickej ZOO Karolovi Semanovi. Je známe, že spoločnosť je adoptívnym rodičom jedného z piatich medveďov, ktoré sa narodili v ZOO v roku 2002 a ktoré sú zapísané do Guinessovej knihy rekordov. Finančný dar poslúži na zabezpečenie stravy pre Ťapíka. Pred zrakmi divákov si svoju zaslúženú odmenu prevzala aj Veronika Horňáková, víťazka výtvarnej súťaže, ktorá namaľovala najkrajší obrázok na tému Ktorému zvieratku by ste darovali sošku Oscara? Práve jej obrázok bol podkladom na plagát a celú reklamnú kampaň k nedeľňajšiemu podujatiu. Nespornú radosť mali aj pätnásti najlepší žiaci zo Základnej školy na Škultétyho ulici v Košiciach. Nádejní hokejisti si z rúk Davida H. Lohra a jeho manželky Susan prevzali profesionálne hokejové rukavice. A potom prišla dobrá zvesť!

"To, aby každý dostal rovnakú šancu a dosiahol to, čo si naplánuje, považujeme v našej spoločnosti za veľmi dôležité," povedal David H. Lohr. "Preto sme sa rozhodli dať opäť šancu a príležitosť talentu. Po súťaži Talent Night pre nádejných umelcov ju od dnešného dňa poskytneme aj nadaným mladým športovcom. Vyhlasujeme Program podpory mladých hokejistov Tvoja šanca hrať! Je určený na podporu nádejných športovcov od 5,5 do 8 rokov, ktorým síce talent nechýba, ale kvôli svojmu sociálnemu znevýhodneniu ho nemôžu naplno rozvíjať. Veríme, že posunie hokej v Košiciach i na Slovensku na ešte vyššiu úroveň. Je celkom možné, že aj tu, medzi deťmi, je budúci Peter Šťastný či Žigmund Pállfy."

A potom sa už roztočil na pódiu pod moderátorskou taktovkou Šaša Maroša kolotoč dobrej nálady. Postarali sa o ňu tanečný súbor Vánok, tanečníčky z Hviezdičky, kúzelník Melies, Petra Humeňanská, rockenrolloví tanečníci z Briliant klubu, ale i víťaz vlaňajšej súťaže Talent Night Jozef Hruškoci so skupinou Magnet. A pochopiteľne i všakovakých súťaží. V maľovaní, spievaní, vedomostiach prostredníctvom rozprávkového testu, či o najkrajšiu karnevalovú masku. Nikto z detí neostal bez ceny. Sladkosti, ruksaky, diplomy s hviezdou slávy dostali všetci, ktorí sa do súťaže zapojili. Tie najšikovnejšie i malé sošky Oscara. Mnohé využili aj ďalšie sprievodné atrakcie - tie najmenšie skákacie nafukovadlá, malé slečny detský kadernícky salón. Mimoriadny záujem bol aj o karnevalové líčenie. Zručnými ťahmi štetca vykúzlili visážisti na tvárach detí najrôznejšie motívy zvieratiek - mačiek, levíka, tigra, motýľa... Stále obsadený bol hippodrom a v kurze aj výlet po zoologickej záhrade safari busom.

"Musím povedať, že sa nám tu páčilo," nechala sa počuť Jarmila Dučková, ktorá sa s dcérou Miškou a synom Jakubom chystala na odchod. "Nepracujem v železiarňach, ale na vaše oslavy MDD chodíme pravidelne. Robíte dobré veci. Kvitujem, že ste sa rozhodli pomôcť chlapcom, ktorí chcú hrať hokej. Mnohí by sa iste chceli tomuto športu venovať, ale po finančnej stránke na to nemajú..."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...