Vyhľadávanie:

Hospodárske výsledky U. S. Steel Corporation a U. S. Steel Europe za tretí štvrťrok 2010

Hospodárske výsledky U. S. Steel Corporation a U. S. Steel Europe za tretí štvrťrok 2010

Korporácia United States Steel včera, 26. októbra, ohlásila výsledky hospodárenia za tretí štvrťrok 2010. Čistá strata spoločnosti dosiahla 51 miliónov amerických dolárov (USD), pričom strata v druhom štvrťroku bola 25 miliónov USD a v treťom štvrťroku 2009 predstavovala 303 miliónov USD.

U. S. Steel Chairman a CEO John P. Surma na margo uvedených výsledkov povedal: "Kvartálny výsledok je v porovnaní s druhým štvrťrokom nižší, keďže všetky tri naše segmenty mali kvôli spomaleniu na všetkých našich trhoch nižšiu výrobu a dodávky. Konečný výsledok bol takisto ovplyvnený vyššími nákladmi na opravy a údržbu, ako aj nižšími priemernými cenami v segmente plochých valcovaných výrobkov v severoamerických prevádzkach a vyššími nákladmi na nerastné suroviny v Severnej Amerike aj Európe. Segment rúr profitoval z vyšších priemerných cien a zlepšil prevádzkový zisk už piaty kvartál po sebe."

U. S. Steel zaznamenala v treťom štvrťroku prevádzkovú stratu 138 miliónov USD v porovnaní so ziskom 198 miliónov USD v druhom štvrťroku a prevádzkovou stratou 412 miliónov USD v treťom štvrťroku 2009.

Výsledky U. S. Steel Europe boli v treťom kvartáli 2010 oproti predchádzajúcemu štvrťroku nižšie, keďže prínos z vyšších cien na báze eura bol vyvážený vyššími nákladmi za nerastné suroviny a vyššími nákladmi za opravy a údržbu. Náklady spojené s inšpekciou konštrukcií a opravami dosiahli v treťom štvrťroku tri milióny USD, čo oproti predchádzajúcemu štvrťroku predstavuje nárast o dva milióny USD. Priemerné ceny sa zvýšili o 61 USD a dosiahli úroveň 748 USD na tonu. Dodávky poklesli o štyri percentá na úroveň 1,3 milióna ton kvôli zníženým objednávkam pri spotových obchodoch a normálnym sezónnym výkyvom. Výrobné kapacity boli využívané na 77 percent, keďže sme kvôli zníženým objednávkam odstavili na časť kvartálu jednu vysokú pec v U. S. Steel Serbia a v U. S. Steel Košice sa uskutočnila na jednej z vysokých pecí plánovaná oprava.

U. S. Steel Chairman a CEO John P. Surma komentoval výhľad na ďalší štvrťrok nasledovne: "Úroveň objednávok odráža neistú ekonomickú situáciu v Severnej Amerike a v Európe, keď zákazníci pri spotových obchodoch znižujú skladové zásoby s ohľadom na krátku realizačnú dobu, zatiaľ čo objednávky od kontraktovaných zákazníkov sú v súlade s tradičným útlmom na konci roka."

Predpokladá sa, že výsledky v U. S. Steel Europe budú vo štvrtom kvartáli porovnateľné s tretím kvartálom, keďže nižšie náklady za nerastné suroviny, ako aj znížené výdavky za opravy a údržbu budú vyvážené nižšími dodávkami. Zatiaľ čo sa očakávajú nižšie transakčné ceny na báze eura, celkové priemerné ceny na báze eura by mali byť vyššie v dôsledku väčšieho podielu dodávok s pridanou hodnotou. Oproti tretiemu štvrťroku sa očakáva nižšie využitie výrobných kapacít, keďže kvôli zníženým objednávkam odstavili jednu vysokú pec v U. S. Steel Serbia. Konfigurácia vysokých pecí v U. S. Steel Europe sa bude naďalej prispôsobovať objednávkam našich zákazníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...