Vyhľadávanie:

Hostiteľom WED 2010 je Pittsburgh

Hostiteľom WED 2010 je Pittsburgh

Svetový deň životného prostredia

Svetový deň životného prostredia (World Enviroment Day), ktorého hostiteľským mestom sa v tomto roku stal Pittsburgh, si pripomenuli aj žiaci prvých a druhých ročníkov Strednej odbornej školy v Košiciach - Šaci. Pod vedením pedagógov, v spolupráci s AMAVET klubom 832, sa počas troch pondelňajších vyučovacích hodín v priestoroch školskej zimnej záhrady zapojili do aktivít súvisiacich s ochranou životného prostredia. V priebehu podujatia, na otvorení ktorého nechýbal ani zástupca U. S. Steel Košice senior konzultant z útvaru GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Miroslav Fedor, pracovali chlapci a dievčatá na výtvarnom stvárnení plagátu s motívom súťaže Chráňme si svoju planétu. Jej podstata spočívala v tom, že len spoločnými silami, tak ako pri maľovaní plagátu, dosiahneme v ochrane našej modrej planéty výsledky. Farebné ladenie výtvarných prác prechádzalo postupne od zelenej do šedej. Tak, ako človek zasahuje do prírody...

Svetový deň životného prostredia si pripomíname 5. júna. Tento deň je spomienkou na prvú konferenciu OSN o životnom prostredí, ktorá sa konala v dňoch 5. až 16. júna 1972 v Stockholme pod heslom Je len jedna Zem. Zúčastnili sa na nej zástupcovia 112 štátov, ktorí prerokovali prvú súhrnnú správu o stave životného prostredia a schválili Deklaráciu o životnom prostredí človeka, ktorá nastolila dvadsaťpäť zásad na zachovanie a zlepšenie životného prostredia na Zemi. Účastníci konferencie po prvýkrát deklarovali právo človeka na priaznivé životné prostredie a zároveň navrhli globálny systém pozorovania Zeme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...